Događaji

Završeno natjecanje barmena u Rijeci

Luka Jakšić pobjednik je Havana Junior Barmen Cup natjecanja barmena koje se održalo 10. svibnja u Rijeci, na samome Korzu

008

Havana Junior Barmen Cup je natjecanje koje se održava svake godine još od 2010., te okuplja barmene početnike iz cijele Hrvatske koji su završili Školu barmena u Udruzi konobara i barmena Hrvatske.

Ove godine 10 natjecatelja odvažilo se nasred Korza, ispred Champagne Bara Pommery, stati pred zahtjevnu publiku i zainteresirane prolaznike, te prezentirati što su sve naučili. Uz malu nervozu, no uz veliku podršku publike barmeni su pokazali izvrsne trikove, atraktivna bacanja i ono što je najvažnije – znanje u pripremi koktela.

Kako kaže Zoran Lukić, alfa i omega Udruge, cilj natjecanja je pružiti priliku novim barmenima da pokažu što su sve naučili do sada, ali i ohrabriti ih da se nastave baviti ovom atraktivnom strukom.

Nakon zbrajanja i oduzimanja ocjena sudaca, proglašeni su i pobjednici. Ovogodišnji je laureat Luka Jakšić, na drugom je mjestu Matej Mak (Mališa) koji je osvojio i nagradu za najbolji show, dok je treće mjesto zauzeo Feliks Šebenik.

Tagovi: , , , , , , , , ,

Povezani članci