Novosti

Vrijedi biti najbolji student!

Najboljoj studentici Suzani Košec, na inicijativu Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu iz Opatije, HUP Zagreb je osigurao prvi posao

Promocija FMTU

Da se isplati potruditi i biti najbolji student potvrđuje priča s Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu iz Opatije. Ovaj Fakultet koji je već više od polovice stoljeća rasadnik kvalitetnih turističkih kadrova, ovog je puta na još višu razinu podigao ne samo suradnju s gospodarstvom, već i motivaciju svojih studenata za postizanje izvrsnosti tijekom trajanja studija, no i u kasnijem profesionalnom razvoju.

Suzana KošecStudentica generacije Suzana Košec prima ugovor o zaposlenju od dekanice Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu prof. dr. sc. Dore Smolčić Jurdana

Na promociji diplomanata održanoj 01. prosinca u opatijskom hotelu Ambasador, najuspješnija studentica generacije Suzana Košec primila je i jednu sasvim posebnu nagradu. Naime, na inicijativu Fakulteta, HUP Zagreb je za ovu studenticu osigurao prvi posao. Radi se o tvrtki koja se u tradiciji dugoj više od 65 godina izgradila kao jedna od vodećih kompanija u sektoru turizma i hotelijerstva. U suradnji sa Starwood Hotels and Resorts Worldwide, jednom od najvećih svjetskih kompanija, HUP Zagreb kontinuirano uvodi inovacije te ide u korak s globalnim standardima u hotelskoj usluzi. Osnova poslovanja tvrtke su hoteli u Zagrebu (The Westin Zagreb, Sheraton Zagreb Hotel, Hotel International, Panorama Zagreb Hotel, Hotel Jadran) i Dubrovniku (Hotel Astarea, Hotel Mlini, Villas Mlini, Sheraton Dubrovnik Riviera Hotel). Suzana Košec je diplomirala s najvećom pohvalom Summa Cum Laude na studiju Menadžment u turizmu, a u dirljivom govoru kojim se na promociji obratila prisutnima, naglasila je kako se nada da će ova nagrada biti poticaj i budućim generacijama da ulažu u znanje.

– Kao znanstveno-nastavna ustanova Fakultet je uvijek razvijao i unapređivao partnerske odnose sa studentima te promovirao znanje i izvrsnost uz uvažavanje načela etičnosti u svim segmentima rada. Sukladno zahtjevima tržišta rada te slijedom trendova u sustavu visoke naobrazbe Fakultet kontinuirano inovira nastavne planove i programe te ostvaruje uspješnu suradnju s gospodarstvom i lokalnom zajednicom. Kako obrazovanje predstavlja ključan čimbenik razvoja gospodarstva, a znanje i vještine pojedinca neophodne su za uspjeh na globalnom turističkom tržištu, ovakvi su oblici suradnje i poticanja najbolja potvrda da je ulaganje u znanje najvrednija investicija, zaključila je dekanica prof. dr. sc. Dora Smolčić Jurdana poželjevši studentima uspjeh u budućim karijerama uz želju da prije svega budu dobri ljudi, što će im u konačnici omogućiti da budu i dobri menadžeri.


 Najuspješniji studenti

Početkom prosinca promovirana su 174 magistra ekonomije, od kojih su posebno pohvaljeni oni najuspješniji. Na diplomskom studiju Menadžment u turizmu to su Suzana Košec i Martina Višnjić, na diplomskom sveučilišnom studiju Menaždment u hotelijerstvu Tomislav Notizberg, Sara Lajtman i Katarina Majlat, na studiju Marketing u turizmu Monika Bunić i Sanja Premec, te na studiju Održivi razvoj turizma Marin Juković i Helena Piljuzan.


 

Tagovi: , , , , ,

Povezani članci