Novosti

Valamar Riviera kupuje rapski Imperial

Zagrebačka je burza objavila kako je porečki gigant Valamar Riviera 05. srpnja dostavio obvezujuću ponudu za kupnju rapske hotelske kuće Imperial od države

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

U skoroj će budućnosti Valamar i AZ obvezni mirovinski fondovi tako postati vlasnikom  50,08% dionica ove rapske hotelske kuće koja drži više od 80% hotelskog smještajnog kapaciteta na ovom otoku, od čega je 47% dionica tvrtke u vlasništvu  malih dioničara.

Valamar Riviera već je ranije iskazao interes za ovu rapsku hotelsku kuću, međutim zbog previsoke cijene odustao je od kupnje. Po svemu sudeći, ovoga je puta postignut dogovor, te je Valamar stigao u završnu fazu kupnje, te  će se Imperial, nedavno potpuno restruktrirana hotelska kuća koja posluje s dobiti, uskoro uklopiti u Valamarov postojeći portfelj.  Ovom transakcijom Valamar Riviera je učvrstio svoju čelnu poziciju na listi vodećih hotelijera po broju smještajnih jedinica, te je ujedno učvrstio i svoj položaj među vodećim hotelijerima na Kvarneru.

Valamar Riviera je za kupnju 50,08% temeljnog kapitala Imperiala ponudila cijenu u iznosu od 260.807.274,00 kuna odnosno 819,00 kuna po dionici. U investiciju idu s AZ društvom za upravljanje obveznim mirovinskim fondom, koji djeluje u svoje ime i za račun obveznih mirovinskih fondova kojima upravlja, a kojim se uspostavlja odnos zajedničkog djelovanja spram društva Imperial Rab, objavila je Valamar Riviera na Zagrebačkoj burzi.

Tagovi: , , , , , , ,

Povezani članci