Događaji

Uskoro počinje Conventa

Burza kongresnog turizma južne i jugoistočne Europe, jedan od najvažnijih poslovnih sajmova, održat će se u terminu
od 21. do 22. siječnja u Ljubljani

Conventa

Kako najavljuju organizatori, ovogodišnja, sedma po redu Conventa trebala bi biti ujedno i najbolje izdanje ove manifestacije koja je prerasla u jedan od najvažnijih skupova na kojemu se susreće ponuda i potražnja za područje južne i jugoistočne Europe.

Od 21. do 22. siječnja u Ljubljani se tako očekuje više od 140 izlagača, a za poslovne posjetitelje uvjeti sudjelovanju su ostali jednako strogi kao i prethodnih godina. Sudjelovati mogu isključivo ozbiljni organizatori kongresa koji pokazuju izniman interes za područje tkz. Nove Europe, što jamči izlagačima sigurnost u prezentaciji i sklapanju budućih poslova, a ove godine će Conventu posjetiti više od 90 posto novih hosted buyera iz 33 različite zemlje. Svake godine na Conventi se predstavljaju i neke nove zemlje koje kreću na kongresno tržište, ove su godine to Azerbajdžan i Albanija.

No najveći dio izlagačkog prostora i dalje ostaje namijenjen primarno za zemlje Centralne i Južne Europe, uz unaprijed dogovorene sastanke gdje će kao i prethodnih godina svatko predstaviti najbolje od svoje kongresne ponude. Tradicionalno nekolicina izlagača dobiva tkz. Wild Card, mogućnost da izlaže besplatno – ove su godine to Carnet de Voyage iz Hrvatske, Kongresni ured iz Thessalonikija Grčka, i Turistička organizacija Budva iz Crne Gore.

Najveća dodatna vrijednost Convente je i mogućnost edukacija. Ova boutique manifestacija će tako ove godine kao predavače na radionicama ugostiti primjerice Martina Ferro-Thomsena, osnivača Conferize.com i suosnivača Issuu.com koji će govoriti o online događanjima i digitalizaciji kongresne industrije. Claudia Koehler, potpresjednica jedne od vodećih svjetskih marketing agencija VOK DAMS će pojasniti zašto su kampanje uživo slijedeća velika stvar u marketingu, dok će Kevin Kelly, poznati međunarodni motivacijski govornik i autoritet na području poduzetništva, vodstva, prodaje i motivacije, otkriti tajne izvanrednosti u kongresnoj industriji. Najbolji praktični primjeri, nove destinacije i odlični incentive programi biti će tako dijelom i ovogodišnje Convente, a studenti iz Jugoistočne Europe će imati mogućnost sudjelovanja na tkz. Association dayu, edukacijskom programu posvećenom asocijacijama. Više na www.conventa.si

Tagovi: , , , , , , , , ,

Povezani članci