Događaji

Uskoro počinje Adria Hotel Forum

Uvijek izazovna tema investicija u hotelsku industriju i ove je godine glavna nit vodilja petog po redu Adria Hotel Foruma, koji će se 8. i 9. veljače održati u zagrebačkome hotelu Sheraton

Adria Hotel Forum slika 1

Mjesto je to na kojem se susreću vodeći hotelski lanci, hotelijeri, lokalna samouprava, državna tijela i stručnjaci s područja investicija u hotelsku industriju s ciljem razmjene održivih ideja i projekata koje unapređuju razvoj zajednice.

U proteklih nekoliko godina, na Adria Hotel Forumu se diskutiralo o trendovima u svijetu, mogućnostima koje Hrvatska nudi i elementima za koje inozemni ulagači smatraju da se trebaju promijeniti kako bi Hrvatska postala konkurentna za nova ulaganja, modelima koje su destinacije/zemlje primijenile kako bi potaknule rast i ulaganja te koji od istih Hrvatska može primijeniti kako bi postala konkurentna na međunarodnoj turističkoj sceni.

U poslovnom okruženju, Forum se definira kao jedina regionalna konferencija koju prate globalni hotelski profesionalci, pa je i to jedan od razloga što će se na predstojećem izdanju raspravljati o aktualnim promjenama u svijetu i njihovu utjecaju na turizam, razvoj infrastrukture i kontinentalnog turizma, sve to s glavnom temom: Razvoj i šire. Glavna pitanja na koja će Forum pokušati dati odgovor jesu: koja je budućnost hotelske industrije u Europi i posljedično u regiji jugoistočne Europe? U čemu je razlika u odnosu na razvijene destinacije i što treba poduzeti?  Tko i kada treba razvijati infrastrukturu i kako se destinacije trebaju pozicionirati?  I najvažnije pitanje današnjice: da li je ovo uistinu siguran dio svijeta i kako ga učiniti takvim?

Neki od panelista su: Keith Evans, dopredsjednik sektora hotelskih akvizicija Starwood Capital Europe, Emeline Sykora-Wintrebet, razvojna upraviteljica Orbis Hotel Group za jugoistočnu Europu, Sanja Čižmar, starija partnerica Hotelsko i destinacijsko savjetovanje, Kristian Šustar, član Upravnog odbora HUP-a Zagreb, Takuya Aoyama, potpredsjednik za akvizicije i razvoj Hyatt International, Stefan Schlacher rukovoditelj prodaje IDeaS Revenue Solution, Jon-Hans Coetzer, predsjednik akademskog odbora Glion Institute of Higher Education, Alan Mantin, viši direktor sektora razvoja jugoistočne Europe Hilton Worldwide te mnogi drugi.

I ove godine Adria Hotel Forum organizira ASIC – Adria Student Innovation Contest, na temu Inovativni turistički proizvod. Sudjelovati mogu studenti treće, četvrte i pete godine fakulteta za ekonomiju i hotelski menadžment iz regije, pri čemu moraju osmisliti turistički proizvod općine Erdut. Nagrade najboljim studentima bit će dodijeljene tijekom Foruma.
www.adria-forum.eu

Tagovi: , , , , , , , , , , ,

Povezani članci