Novosti

U Zagrebu otvoren Amadria Park Hotel Capital

Grupacija Amadria Park koja upravlja hotelima u Opatiji i Šibeniku, u centru Zagreba  je otvorila luksuzni i svoj prvi city hotel pod imenom Amadria Park Hotel Capital, koji će nositi oznaku Heritage

Amadria Park Hotel Capital (7)

Priča novoga hotela protkana je urbanim zagrebačkim štihom kroz uređenje interijera, ponudu i sadržaje, koji će uz smještaj, boravak u hotelu pretvoriti u cjelokupni doživljaj. Zgrada hotela šarmantna je mješavina stilova koji reflektiraju stilske periode art decoa i secesije iz svog gotovo stoljetnog razdoblja postojanja. Upravo elementi art nouveaua, interpretirani na suvremeni način, poslužili su kao inspiracija za definiranje vizualnog identiteta hotela. Prilikom renovacije vodilo se idejom da se uspješno spoji tradicija i ideja luksuznog hotelijerstva s naglaskom na gostoljubivosti i gosta u središtu priče.

Povijest je ispričana kroz detalje već od samog ulaza, preko recepcije, lobbyja, kavane, restorana te ljupkog prostora malog dućana u kojemu su izloženi proizvodi zagrebačkih obrtnika duge tradicije kao i proizvodi iz opatijskog čokoladnog laboratorija.

Tijekom uređenja hotela zaštićeni su i restaurirani svi izvorni detalji iz vremena kada je ovaj objekt izgrađen (1923.), a osobito se to može vidjeti na drugom katu, tzv. belle étage gdje su smješteni apartmani s interesantnim detaljima – kamin, lusteri i druga rasvjetna tijela i izvorne obloge koje i danas plijene ljepotom. Iz svih soba pružaju se pogledi na vizure grada, krovove i drveće koji za svakoga gosta predstavljaju autentičan doživljaj Zagreba. Fasada i krovište hotela s osvjetljenjem su stvorili novu vizuru te se pogled od početka Palmotićeve preko hotela stapa sve do Bazilike Srca Isusova.

Ugođaj hotela, osobito kavane i bara, namijenjen je svim gostima koji će u jutarnjim satima uživati u doživljajima bečke/zagrebačke kavane, a u popodnevnim i večernjim satima u urbanom štihu i vraćanju navike sjedenja uz bar.

Osim originalnih primjeraka restauriranih sefova, u hotelu postoji i 30 zidnih satova koje je restaurirala poznata zagrebačka urarska radnja Lebarović, a kojima se sada upravlja s jednog mjesta.

Hotel je rezultat opsežne pripreme Ugo Group iz Zagreba s timom arhitekata iz Londona i Beča te kvalitetnim tehničkim timom hrvatskih inženjerskih ureda.

Tagovi: , , ,

Povezani članci