Događaji

U Šibeniku događaj godine sportskog turizma

Marine D-Marin Mandalina i D-Marin Dalmacija u Šibeniku, ove će godine biti domaćini jedne od najatraktivnijih i najprestižnijih svjetskih regata. TP 52 Super Series u Hrvatsku dovodi više od 500 vrhunskih sportaša i poslovnih ljudi, što je odlična prilika za hrvatski nautički turizam

TP 52 Super Series regatta - SardiniaTP52 Super Series regate su uz America’s Cup i Volvo Ocean Race jedan od najatraktivnijih sportsko-turističkih događanja u svijetu

TP52 Super Series pokrenut je 2012 godine a sve s ciljem kako bi strastvenim jedriličarima ponudio mogućnost natjecateljskog jedrenja u atraktivnim destinacijama diljem svijet, po uzoru na možda najpoznatiji jedriličarski događaj America’s Cup.

Regate TP52 Super Series do sada su održane u Miamiju, Siciliji, Costa Smeraldi na Sardiniji, Palma de Mallorci, i brojnim drugim, a ove godine i dvije šibenske marine u vlasništvu turske Dogus Grupe pridružuju se ovom događaju.

Regate se održavaju 23. svibnja i 20. lipnja, i to na 13 plovila koja su nedavno dopremljena u Šibenik. Na njima će jedriti neka od najpoznatijih imena svjetskog jedrenja poput Roberta Scheidta najuspješnijeg brazilskog olimpijac svih vremena koji je, uz pet olimpijskih medalja, osvojio i 17 odličja na svjetskim prvenstvima u jedrenju, a tu su i brojni sudionici America’s Cupa i Volvo Ocean Racea koji dolaze iz 20 zemalja. Spomenimo kako su tu poslovni ljudi i strastveni jedriličari poput Patrizija Bertellija, glavnog izvršnog direktora talijanskog modnog giganta Prada grupe i Douga DeVosa, predsjednika Amwaya.

Potvrđen je dolazak nekih od najjačih imena u svijetu jedrenja, poput Sir Bena Ainslieja, najtrofejnijeg olimpijca u jedrenju svih vremena. Britanac je na pet Olimpijskih igara osvojio pet medalja, a sa svojom je momčadi lani jedrio kao izazivač na 35. izdanju America’s Cupa.

Posjetitelji i ljubitelji jedrenja i ovakvih događanja moći će ovdje vidjeti i jednu od najpoznatijih svjetskih jedrilica, legendarnu Luna Rossu. Ovo je jedinstvena prilika jer je u Šibeniku najnovija varijanta koja je u more porinuta ove godine, a radi se o rješenju koje je dorađeno upravo za regate TP52 Super Series.

Tagovi: , , , , , , ,

Povezani članci