Događaji

U Opatiji započeo sajam opreme za hotele, apartmane i restorane HoReca Adria

U Opatiji je danas započeo sajam HoReCa Adria na kojem 70 pomno odabranih izlagača predstavlja najnoviju opremu, tehnologije i usluge za hotele, restorane i apartmane. Sajam je otvoren do subote, 10. studenog

MBY_6046

U protekle četiri godine, sajam HoReCa Adria odabranim se izlagačkim programom i specijaliziranim konceptom profilirao kao mjesto na kojem započinje priprema nove turističke sezone i to za brojne turističke djelatnike ne samo iz Istre i Kvarnera, već i iz cijele Hrvatske.

Ove godine sajam okuplja više od 70 izlagača iz Hrvatske i inozemstva, vodećih dobavljača za sektor turizma, koji u Opatiji predstavljaju preko 5.000 artikala namijenjenih opremanju i podizanju kvalitete u hotelima, apartmanima i restoranima.

PREMIJERE NOVIH PROIZVODA
Veliki broj izlagača upravo je sajam HoReCa Adria odabrao kao mjesto na kojemu će predstaviti i svoje najnovije proizvode, pa ove godine posjetitelji mogu vidjeti 30-ak proizvoda kojih do sada nije bilo na hrvatskom tržištu.

Izdvojimo inventivni uređaj LG Styler kojeg će predstaviti tvrtka Bijeli svijet, a namijenjen je objektima viših kategorija te gostu omogućuje da pod utjecajem pare i jakim strujanjem zraka svoju odjeću osvježi, poravna nabore i odstrani mirise bez klasičnog pranja.

Tu je i novo švedsko rješenje za transport hrane u ugostiteljskim objektima proizvođača ScanBox. Riječ je o laganim i iznimno učinkovitim kolicima, proizvedenim od visokokvalitetnih inovativnih materijala zbog čega su otpornija na udarce, hrana je u njima dulje svježa, te se brzo i jednostavno čiste, a predstavit će ih tvrtka Eten.

U segmentu novih tehnologija, Istra Tech predstavlja aplikaciju MISH DOM. Ona je namijenjena podršci rada djelatnika u domaćinstvu – od sobarica, hotelskih domaćica i kućnih majstora do voditelja održavanja u smještajnim objektima, te omogućuje bolju organizaciju rada i komunikaciju samih članova tima.

Osim ovih noviteta, spomenimo i najnovije modele ledomata, frižidere za odležavanje mesa, nove modele salamoreznica Berkel, opremu za sanitarne javne prostore, najnovije modele perilica i sušilica za ugostiteljstvo proizvođača Miele, te najnovije linije klasičnog keramičkog stolnog posuđa te plastičnih čaša i sitnog inventara, kao i kuhinjsko posuđe za pripremu alergen free hrane, a tu će biti i brojni drugi noviteti.

HoReCa Adria Masterclass
Prvoga dana sajma održan je i HoReCa Adria Masterclass posvećen gastronomskim i ugostiteljskim trendovima za sezonu 2019.

Predstavljeni su tako novi trendovi u pripremi kanapea i malih zalogaja, drugi je dio bio posvećen malim tajnama riže i dobrog rižota od škampi, te je za kraj održan Tuna cutting masterclass – hands-on radionica sa svježom tunom gdje je predstavljena klasifikacija mesa tune, tehnike tranširanja i rezanja te priprema i posluživanje.

– Masterclass je posebno osmišljen za hotelijere i ugostitelje koji žele saznati i naučiti nešto više, te to kasnije i primijeniti u svojim objektima. Sve je odrađeno kroz prezentaciju i demonstraciju odabranih namirnica, u suradnji sa chefom Željkom Jovanovićem i sous chefom Eugenom Sušićem iz restorana Bevanda iz Opatije te prezenterima iz Kali tune, rekao nam je Adriano Požarić, direktor sajma HoReCa Adria.

Sajam HoReCa Adria je otvoren do subote, 10. studenog, a izlagački program obuhvaća profesionalnu opremu za kuhinje, pripremu, prezentaciju i posluživanje hrane, sitan inventar i stolno posuđe, namještaj i opremu za sobe, dekore, slastičarske sirovine i sladoled, tekstil, namirnice, hotelsku kozmetiku i potrošni materijal, tehnologije i usluge.

Tagovi: , ,

Povezani članci