Novosti

Stipendije učenicima i studentima u ugostiteljstvu i turizmu

Ministarstvo turizma raspisalo je Javni poziv za program „Stipendije“ u 2017. godini, koji se provodi u suradnji s hotelima, kampovima, turističkim agencijama, na način da svaki dionik sudjeluje s 50 posto iznosa. Cilj je motiviranje mladih za ugostiteljsko-turistička zanimanja

Ministarstvo-turizma_RH

 

 

Kroz navedeni poziv, Ministarstvo će u školskoj godini 2017./2018. sufinancirati učenike i studente koji se obrazuju za ugostiteljsko-turistička zanimanja i zanimanja vezana uz razvoj posebnih oblika turizma. Stipendije se na ovaj način dodjeljuju od 2008. godine te je do sada sufinancirano preko 930 stipendista kako bi se podigao standarda obrazovanja i kvalitete kadrova, a samim time i cijelog turističkog sektora, te kvalitetnije povezale obrazovne institucije i gospodarske tvrtke u turizmu.

Riječ je o stipendijama koje ministarstvo provodi u suradnji s tvrtkama, odnosno hotelima, kampovima, turističkim agencijama te županijskim obrtničkim komorama, na način da svaki dionik sudjeluje s 50 posto ukupnog iznosa.

Ministarstvo turizma odobrava maksimalno 600 kuna mjesečne stipendije, i to za učenike od 1. rujna tekuće do 30. lipnja iduće godine, a studentima od 1. rujna tekuće do 31. kolovoza iduće godine. Odmah po završetku redovnog školovanja, odnosno studiranja, partner ima obavezu sklopiti sa stipendistom ugovor o radu na određeno vrijeme ili ugovor o radu pripravnika. Stipendist tijekom primanja stipendije ima obavezu redovito obavljati stručnu praksu, upisivati razrede/godinu u redovnom roku te ostati u radnom odnosu u tvrtki 12 mjeseci (bez obzira koliko je trajalo stipendiranje).

Javni poziv otvoren je do 17. studenoga 2017. godine. Više informacija na stranicama Ministarstva turizma.

Tagovi: , , ,

Povezani članci