Časopis

Stigao je novi, zimski broj časopisa Turizam info

U novom broju donosimo pregled najboljih zimskih manifestacija, sve o njemačkim turistima, priču o tome što investicija u dobar bazen znači za marketing jednog hotela, nezaobilazne gastro teme – od purice do čokolade te brojne novosti iz turističkog sektora


 

1) CHARLIE CHAPLIN SVIJET U MALOM

U vili u kojoj je živio, prošle je godine otvoren atraktivan muzej posvećen radu i obiteljskom životu glumca i umjetnika Charlia Chaplina. U prvih godinu postao je značajan motiv turističkih putovanja u gradić Coriser sur Vevey i jedan je od najboljih primjera odličnog turističkog proizvoda

chaplin-23


2) KRATKA VIJEST PUTOVNICE

U svijetu turizma putovnica je prvi kontakt s gostima. Iako nam danas za putovanja unutar Europske unije više nije potrebna, zavirili smo kratko u povijest putovnice i kako je nastala, čisto da ne bi ostala – zaboravljena!

Putovnica


3) PURICA – GURMANSKA RAJSKA PTICA

Stigla nam je iz Amerike, udomaćila se na europskom kontinentu kao niti jedna druga namirnica – iz jednostavnog razloga što su Europljani po prvi puta znali što s ovim ukusnim mesom. Popularna je u svim kulturama i narodima, a u Hrvatskoj imamo i svoje prave domaće purice – od zagorskih purana, do dalmatinskih tuka. Potražite u novom broju sve o povijesti, gastronomskoj upotrebi uz nezaobilazne recepte.

Puricasmlincima-1-3


4) NIŠTA… BEZ ČOKOLADE!

Čokolada je za mnoge istinski izvor sreće. U ugostiteljstvu je obavezan sastojak kolača, torti, a danas i sve traženijih, ručno rađenih pralina. Krenuli smo s njom na put još od njene domovine u Centralnoj Americi, pa sve preko Asteka do načina na koji je danas koristimo.

cokolada shutterstock_99446450


5) OBNOVA HOTELA DE CRILLON U PARIZU

Nakon obnove koja je trajala četiri godine, otvoren je pariški Hotel de Crillon. Jedan od najvažnijih svjetskih hotela doživio je preobrazbu u hotel novog stoljeća, a pri tom je zadržao svoj šarm, kozmopolitski duh i eleganciju. Projekt na kojem su radili najbolji svjetski arhitekti i dizajneri odličan je primjer s kojim će se u nekim dijelovima moći i poistovjetiti hrvatski hotelijeri.

Hotel de Crilon

 

Pokreni svoju godišnju pretplatu!

Čitaj Turizam info cijele godine, odmah po izlasku ga primi na svoju adresu i ostvari uštedu kroz godišnju pretplatu