Događaji

Ri gastro – srdele i trešnje!

Kraljicu mora, skromnu srdelu i trešnju kao voće koje prvo nagoviješta ljeto, od 2. do 9. lipnja zajedno veliča drugo ovogodišnje izdanje Ri gastra

Ri-gastro

Ugostitelji Rijeke i okolice na svoje će menije tijekom manifestacije Ri gastro po promotivnim cijenama staviti posebne delicije na temu ove dvije namirnice, a sve sa željom upoznavanja i očuvanja tradicije mediteranske prehrane.

Za edukativni dio Ri gastra ovaj se put brinu Stancija Kovačići s gastro radionicom i Cukerin s radionicom slastica za najmlađe, a tu je i Gradska knjižnica Rijeka koja organizira obiteljsku pričaonicu za djecu.

U sklopu manifestacije Srdela je IN / Tjedan trešanja 3. lipnja u Best Western Hotelu Jadran također  će se održati i edukacija konobara i kuhara hotela Jadran d.d. Rijeka. Kao predavač najavljen je Darko Baretić, eno-gastro znalac, bloger i suradnik  Turističke zajednice Primorsko-goranske županije na projektima Kvarner Gourmet te Kvarner Food. Teme predavanje će biti: tehnike kušanja i opis bijelog vina i pjenušca, posluživanje bijelog vina, hrvatski zakon o vinima, tehnike kušanja i opis crvenog vina, vinske podregije Hrvatske i najznačajnije sorte, vinski bonton i pravila kod posluživanja vina i gostiju.

U Ri gastro – Srdela je IN / Tjednu trešanja sudjeluju: Konoba Blato 1902, Restoran Molo longo, Konoba Feral, Restoran Spagho, Restoran Aerosteak, Fine Dining Restaurant Kamov (Grand hotel Bonavia), Restoran hotela Continental, Stancija Kovačići, Konoba Nebuloza, Bistro Conca d’oro, Bistro La Rose, Kuća istarskog pršuta, Restoran konoba Municipium, Restoran Botel Marina, Restoran Porto Grillo, Bar Bar, Dolce Bolero, Bistro slastičarna Cukerin.

Ri gastro dani događaju se u četiri termina tijekom godine, s četiri sezonske gastro-teme, a sve s ciljem očuvanja tradicije prehrane naših starih i njenim vraćanjem na jelovnike domaćinstava i restorana. Organizaciju potpisuju Turistička zajednica grada Rijeke uz potporu Grada Rijeke, u suradnji s ugostiteljima Rijeke i okolice.

PROGRAM

2.6. Gastro Cooking Show, Korzo, u 10.30 sati
Najbolji riječki chefovi spravljaju delicije od srdelica i trešanja, a Ugostiteljska škola Opatija prezentira soljenje srdela
1 zalogaj = 10,00 kn – sav prihod od  prodaje namijenjen je korisnicima Socijalne samoposluge

2.6. Gastro radionica, Stancija Kovačići, u 18 sati
Cijena: 200 kn – uključuje stručno vođenje, namirnice, pribor i degustaciju
Prijave na 091 592 7678 do 1.6.

7.6. Radionica slastica, Bistro slastičarna Cukerin, u 11 sati
Besplatna radionica slastica namijenjena najmlađima
Prijave na 098 713 554 do 6.6.

9.6.Obiteljska pričaonica za najmlađe, GKR – Dječji odjel Stribor, u 10.30 sati

Meniji ugostitelja u sklopu Ri gastro – Srdela je IN / Tjedan trešanja dostupni su na www.visitRijeka.hr.

Tagovi: , , , , , ,

Povezani članci