Opremanje

Prženje hrane, ali – bez ulja!

Novost na tržištu opreme za ugostiteljstvo su pećnice na vrući zrak koje su alternativa fritezama, no omogućuju prženje bez ili s vrlo malo ulja

Alpeks HOP

Prošli su dani kad je masna hrana bila “u điru”. Današnji gosti žele uživati u okusu finih prženih krumpirića ili piletine, ali u zdravijoj varijanti. Kako to postići? Jedno od dokazanih rješenja su pećnice na vrući zrak koje zamjenuju standardne friteze i prženje u ulju, a ujedno smanjuju količinu kalorija u hrani za 50 do 70 posto.

Zanimljiv model među pećnicama na vrući zrak dolazi od talijanskog Venixa. Model HOP! je praktična, multifunkcionalna pećnica koja se može postaviti bilo gdje i omogućuje pripremu zamrznute hrane, ali uz malo ili čak bez ulja. Prednost u odnosu na klasične pećnice su praktične dimenzije.

Brzo se zagrijava i čisti zbog čega je super rješenje za fast foodove i restorane s to-go uslugom. Postoji više modela, no osnove su im zajedničke – 99 programa, automatsko pred-zagrijavanje do 300 stupnjeva i rotirajuća košara za hranu pečenu sa svih strana. HOP! možete naručiti putem tvrtke Alpeks gastro. www.alpeks.hr

Tagovi: , , ,

Povezani članci