Novosti

Pripajanje Istraturista porečkoj Plavoj laguni d.d.

Nakon što je u studenom 2014. Plava laguna d.d. hotelske grupacije Lukšić grupa kupnjom 93% temeljnog kapitala preuzela Istraturist Umag d.d., 27. travnja započeo je i proces pripajanja Istraturista porečkoj Plavoj laguni, koji će trajati do kraja godine

PLIT

Formiranju jedinstvene kompanije prethodilo je dvogodišnje usklađivanje poslovnih politika i korporativnih kultura pri čemu su i Istraturist i Plava laguna nastavili bilježiti rast u svim segmentima poslovanja. Tako je na konsolidiranoj razini ostvaren rast noćenja od 12 posto, rast prihoda od 8 posto te rast EBITDA-e od gotovo 23 posto, ali i rast broja stalno zaposlenih, rast plaća te ostalih materijalnih prava radnika.

– U proces pripajanja Istraturista ulazimo u godini u kojoj Plava laguna d.d. slavi 60. obljetnicu poslovanja. Uvjereni smo da ćemo zajednički, kao jedinstvena kompanija nastaviti još snažnije rasti i razvijati se s jasnom vizijom da budemo jedna od najuspješnijih hrvatskih turističkih kompanija. Nova, veća Plava laguna imat će ne samo veći investicijski potencijal, već i veći potencijal za zapošljavanje kao i za nastavak unapređivanja uvjeta rada za sve naše radnike – izjavio je direktor Plave lagune Neven Staver.

– Izvrsno smo pripremljeni za novu turističku sezonu te smo uvjereni da ćemo i u njoj ostvariti izvrsne rezultate uz daljnji rast i nove rekorde. I kao jedinstvena kompanija nastavit ćemo razvijati poslovanje na naše obje istarske destinacije – Umagu i Poreču, kao i u Rijeci. S daljnjim ulaganjima u objekte, širenje i daljnje podizanje kvalitete naše ponude nastavljamo aktivno doprinositi turističkom, ali i ukupnom gospodarskom razvoju Umaga i Poreča – poručio je direktor Istraturista Umag, Ronald Korotaj.

Tagovi: , , , , , , , ,

Povezani članci