Nekategorizirano

Otvoren master studij Hotelijersko-turističkog menadžmenta na Aspiri

Visoka škola Aspira nastavlja i dalje pratite suvremene trendove u obrazovanju što je potvrdila i svečanim otvorenjem specijalističkog diplomskog (master) studija Hotelijersko – turističkog menadžmenta koje se održalo 3. svibnja 2019. u prostorima Škole u Splitu

Aspira 1

Otvorenje novog studijskog programa kruna je uspješnog desetogodišnjeg poslovanja, u kojem je Aspira obrazovala brojne profesionalce iz svijeta sporta, turizma, gastronomije i računarstva

Svečanost je otvorio dekan Visoke škole Aspira Alen Jerkunica koji nije krio zadovoljstvo s otvorenjem novog studija te je iznio brojne prednosti studiranja na Aspiri. Riječ je o studijskim programima koji su kreirani u suradnji s poslodavcima i imaju organiziranu stručnu praksu od prve godine studija. Nastavu održavaju eminentni domaći i strani predavači, a studenti se uče razmišljati izvan okvira. Potporu Aspiri došli su pružiti predstavnici Grada Splita, Splitsko-dalmatinske županije, Ministarstva turizma RH te brojni partneri iz hotelijerstva i visokog obrazovanja.

– Ponosni smo što postojite! Splitsko – dalmatinska županija prati vaš rad i čestitam vam na ovom velikom poslovnom uspjehu – istaknula je doc. dr. sc. Meri Maretić koja se obratila prisutnima na svečanom otvorenju. Uslijedio je govor glavnog tajnika Ministarstva turizma, Tonćija Glavine, koji već dugi niz godina zajedno s ministrom Garijem Cappellijem prati i podržava rad Visoke škole Aspira.

– Impresioniran sam s ovim što vidim na Aspiri. Turizam je jedna od najbrže rastućih industrija u svijetu, a taj pozitivan trend nastaviti će se i u budućnosti. Jedini način na koji će se Hrvatska moći izdvojiti između ostalih turističkih destinacija su školovan i profesionalan kadar. Ljudi su ključ uspjeha u turizmu što je Aspira odavno prepoznala. Ministarstvo turizma prati i podržava vaš rad i smatramo da je znanje koje nudite prepoznato na svjetskoj razini.

Najzanimljiviji dio svečanosti bio je cooking show kojeg su priredili najperspektivniji mladi hrvatskih chefovi Filip Horvat, Duje Kanajet, Jadran Grančić i Lorenzo Pervan. Chefovi su uz pomoć Aspirinih studenata Gastronomije pripremili pravu rapsodiju okusa u nekoliko slijedova. Na meniju su se našla tradicionalna hrvatska jela prikazana na moderna način, poput tune, hobotnice i brujeta. Priču je zaokružio izvrstan izbor vina iz cijele Hrvatske za koji su se pobrinuli članovi Sommelier kluba Aspire uz pomoć Siniše Koceića.

Svečano otvorenje diplomskog studija Hotelijersko – turističkog menadžmenta samo je uvod, a nastava za sve zainteresirane počinje u rujnu 2019. godine. Studij se sastoji od tri smjera: Hotelski menadžment, Menadžment destinacijskih organizacija i kompanija – Destinacijski menadžment (DMO i DMC) te Gastronomija. Budući studenti neće pogriješiti izborom bilo kojeg od ponuđenih studijskih smjerova jer Aspira svojim studentima osigurava znanje i vještine koje su već dugi niz godina prepoznate na tržištu rada.

Tagovi: , , , , , , , ,

Povezani članci