Novosti

Otvoren Maistrin hotel Adriatic u Rovinju

Preuređeni hotel Adriatic, koji je početkom srpnja primio svoje prve goste, najvažnija je ovogodišnja investicija Maistre, vrijedna 30 milijuna kuna

Hotel Adriatic Maistra 3 slide

U ukupnoj ponudi Rovinja ali i Istre, hotel Adriatic zauzima posebno mjesto kao luksuzni turistički proizvod. Hotel svojom lokacijom i jedinstvenim identitetom značajno podiže kvalitetu destinacije.

Adriatic je jedinstven po svom interijeru u kojem dominiraju umjetnine lokalnih i regionalnih umjetnika, impresivna zbirka od preko stotinu djela, osmišljenih i kreiranih posebno za ovaj hotel. U prizemlju hotela nalaze se à la carte restoran Brasserie Adriatic s ponudom jela inspiriranih francuskom rivijerom te bar s najvećim izborom viskija u Hrvatskoj. Projekt obnove Adriatica vodio je arhitektonski ured Studio 3LHD koji je u dizajniranju interijera surađivao sa Studijem Franić/Šekoranja. Umjetnička kustosica je Vanja Žanko, grafička dizajnerica Lana Cavar osmislila je vizualni identitet, dok su dizajn uniformi osoblja kreirale dizajnerice iz Studija I-gle.

Ulaskom u novu sezonu s ovakvom investicijom, Adris je potvrdio svoju privrženost razvoju vrhunskog turizma i jačanju ugleda Rovinja kao destinacije.

Izgrađena prije stotinu godina, zgrada hotela Adriatic jedna je od najprepoznatljivijih građevina u Rovinju, neraskidivo povezana s počecima rovinjskog turizma. Temeljito obnovljen tijekom radova koji su počeli u siječnju i završeni u lipnju ove godine, hotel je zadržao svoje povijesno pročelje i vintage duh, uz modernizaciju unutrašnjosti i smanjenje broja soba sa 27 na 18, čime je podignuta razina kvalitete smještaja i usluge.

Najznačajnije dosadašnje investicije Adrisa i Maistre prije preuređenja hotela Adriatic bile su izgradnja hotela Monte Mulini i hotela Lone kojima su u destinaciju uvedena dva poznata brenda (Leading Hotels of the World i Design Hotels), preuređenje turističkog naselja Amarin te uređenje šetnice, plaže i uvale Lone.

Tagovi: , , , , , , , , ,

Povezani članci