Događaji

Obnovljen Bluesunov hotel Jadran

Ove je sezone završen još jedan veliki projekt Bluesun hotela. Radi se o detaljnoj obnovi hotela Jadran, koji je postao prvi hotel s pet zvjezdica u ovome hotelskom lancu, no i na Makarskoj Rivijeri

TUI_BLUE_Jadran_Aerial_View (2)

Jadran je u vlasništvo Sunce koncerna ušao 2013. godine, kada je kupljen za 12 milijuna eura, a radovi na njegovoj obnovi započeli su u studenom prošle godine. U obnovu je uloženo 15 milijuna eura, a izuzetno zahtjevnu adaptaciju potpisuje splitska arhitektica Lea Aviani koja je uspjela spojiti suvremeni dizajn, s namještajem i rasvjetom specijalno dizajniranim za ovaj prostor, maksimalno poštujući duh nekih davnih vremena i izvorne arhitekture, kao i činjenicu da se radi o zaštićenom spomeniku kuture.

Narednih pet godina Jadran je u zakupu jednoga od najznačajnijih svjetskih touroperatora TUI i radit će pod njihovom franšizom TUI BLUE, kao prvi hrvatski TUI BLUE hotel. Franšizom ne upravlja strani, već lokalni, tj. Bluesunov menadžment, što je svojevrstan presedan, no i potvrda da je Jadran uspio zadovoljiti stroge kriterije što se tiče opreme i usluga.

Jadran je inače jedan od najzanimljivijih i najintrigantnijih hotela na Jadranu, s gotovo filmskom prošlosti. Naime, nakon Drugog svjetskog rata, 1948. godine, gradili su su ga njemački ratni zarobljenici prema nacrtima slavnog arhitekta Branka Bona i to kao odmaralište za jugoslavensku tajnu policiju.

Prvih nekoliko godina u njemu je boravio isključivo vrh jugoslavenske politike, sve dok sredinom pedesetih godina prošlog stoljeća nije otvoren za turiste i postao simbolom početka luksuznog turizma na Jadranu. Bio je to jedan od najprestižnijih hotela na jadranskoj obali i predstavljao je kulturu svog vremena, sagrađen u prepoznatljivom bauhaus stilu.

_____
Photo: ©TUI BLUE Jadran
Tagovi: , , , ,

Povezani članci