Časopis

Novi, jesenski broj časopisa Turizam info

5 odličnih razloga zašto nabaviti Turizam info… Izdvajamo naše glavne teme kao razlog za jesensko čitanje

 

1. JESEN JE, ZAGRIZITE JABUKU
Premda je jabuka svima dostupna, često u gastronomiji na nju jednostavno zaboravimo. Radi se o odličnom voću koje se može koristiti u slanim i slatkim jelima, voću koje ima svoju priču, svoju prošlost i sadašnjost, a uvijek je zanimljiv kuharski izazov.

Donosimo priču o jabukama od Adama i Eve pa do danas, sve o sortama i njihovim karakteristikama, starim vrstama koje smo jeli nekada, jabuke u gastronomiji uz recepte za slatka jela, kao i ve one detalje o jabukama koje niste niti znali da ne znate.

jabuka-shutterstock_114277303


 

2. STARTAJU SAJMOVI I PRODAJA SEZONE 2017.

Nakon vrućeg ljeta i odrađene sezone mnogima je vrijeme za preah, no priprema za 2017. počinje već sada. Sajmovi su tradicionalno najbolji način da vidite kako određena tržišta “dišu”, pozdravite partnere i krenete sigurno u promišljanja o ponudama i realizaciji prodaje.

Donosimo kratki podsjetnik na najvažnije svjetske sajmove i to velike i male, regionalne sajmove, te sajmove za opremanje turističkih objekata.

General View


 

3. PET NAJATRAKTIVNIJIH ŠPILJA & JAMA

Jedna od najboljih ideja za jesenski izlet je svakako posjet špiljama. Vjerovali ili ne, u Hrvatskoj je do danas istraženo više od 9.000 špilja od kojih neke predstavljaju ogroman turistički potencijal. Predstavljamo nekoliko najzanimljvijih špilja i jama koje vrijedi preporučiti vašim gostima.

baredine


 

4. LA CITE DU VIN

Najveći svjetski muzej vina otvoren je ovoga lipnja u Bordeauxu u Francuskoj. Kroz 20 tematskih područja i na 13 tisuća kvadrata govori o vinu od njegova postanka pa do danas. Uz sadržaje za djecu i odrasle, gdje svaki na svojoj razini mogu učiti o vinu, ovo je u svijetu vina postaje jednako vrijedan muzej kao i Guggenheim u New Yorku u svijetu umjetnosti.

muzej-le-cite-du-vin-21


 

5. NAJAVE FESTIVALA I MANIFESTACIJA

Donosimo pregled zanimljivih jesensko-zimskih manifestacija, od Dana jegulje na Neretvi, Dana mladog maslinovog ulja u Vodnjana pa sve do Festivala čokolade u Opatiji koji se održava prvi tjedan u prosincu

 

Pokreni svoju godišnju pretplatu!

Čitaj Turizam info cijele godine, odmah po izlasku ga primi na svoju adresu i ostvari uštedu kroz godišnju pretplatu

 

 


 

Tagovi: , , , , , , , , , ,

Povezani članci