Novosti

Novi direktori predstavništava HTZ-a

U Ministarstvu turizma održana je 37. sjednica Turističkog vijeća HTZ-a na kojoj je usvojen prijedlog odluka o imenovanju direktora predstavništva Hrvatske turističke zajednice na sedam tržišta, plan marketinške i PR suradnje na projektu „Ultra Europe 2018.“,  te su osigurane financijske potpore za manifestacije i ostalo

05-edukacije-HTZ

Članovima Turističkog vijeća HTZ-a predstavljene su i informacije o tijeku sezone i stanju na tržištima te prijedlog suradnje s klasterom Slavonija i TZ Imota u izradi strategija razvoja turizma u navedenim krajevima. Sjednicu je vodio predsjednik Hrvatske turističke zajednice, ministar turizma Gari Cappelli uz prisustvo direktora Glavnog ureda HTZ-a Kristjana Staničića.

Za razvoj turističkog sektora u 2018. godini odlukom Turističkog vijeća osigurano je 13 milijuna kuna minimalnih potpora, čak 2,5 milijuna više nego prethodnih godina namijenjenih poduzetnicima za sufinanciranje troškova predviđenih Programom. Isto tako, odlukom o dodjeli potpora događanjima u 2018. ukupnim iznosom od 9 milijuna kuna; od ukupno prijavljenih 650, bit će sufinancirano 246 nacionalna, regionalna i TOP događanja te događanja u pred i posezoni čime

Turističko vijeće usvojilo je prijedlog suradnje s tvrtkom MPG live d.o.o u iznosu od 4,2 milijuna kuna na marketinškim i PR aktivnostima projekta „Ultra Europe 2018.“ u svrhu dodatne promidžbe Hrvatske kao festivalske destinacije, njenih prirodnih ljepota, kulturne baštine i gastronomske ponude kroz Ultra Europe Festival. Riječ je o potpori sedmodnevnom festivalu Ultra Europe koji se u Splitu, Bolu na Braču, Hvaru i Visu održava od 2013. godine te svake godine privuče više od 150.000 ljudi iz preko 140 zemalja svijeta.

NOVI DIREKTORI PREDSTAVNIŠTAVA
Na radno mjesto Direktora predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Austriji sa sjedištem u Beču imenovan je Branimir Tončinić, na radno mjesto Direktora predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Češkoj sa sjedištem u Pragu imenovan je Dubravko Miholić, na radno mjesto Direktora predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Sloveniji sa sjedištem u Ljubljani imenovana je Metka Bradetić, na radno mjesto Direktora predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Švedskoj sa sjedištem u Stockholmu imenovan je Vedran Sušić, na radno mjesto Direktora predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Mađarskoj sa sjedištem u Budimpešti imenovana je Ivana Herceg te na radno mjesto Direktora predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Kini sa sjedištem u Šangaju imenovana je Franka Gulin na razdoblje od tri godine.

Dodatno, članovi Turističkog vijeća donijeli su odluku o suradnji i sufinanciranju predmetnih dokumenata „Strategija marketinškog plana turizma Slavonije s planom brendiranja“ klastera Slavonija (zajednica Vukovarsko-srijemske, Osječko-baranjske, Virovitičko-podravske, Požeško-slavonske i Brodsko-posavske županije) te predmetnog dokumenta „Strategija razvoja turizma Imotske krajine TZ područja Imota. Cilj je ovim programima pružiti poticaj udruživanja turističkih zajednica kako bi kvalitetno upravljale turističkim posjetima, turističkim doživljajem i turističkim proizvodom koristeći jedinstvene strateške resurse tijekom cijele godine, na kontinentu jednako kao i u priobalju temeljeno na struci i znanju.

Tagovi: , , , ,

Povezani članci