Novosti

Novi chef i novi koncept opatijske Bevande

Damir Tomljanović predstavljen je kao novi chef restorana Bevanda kao i smjer kojim gastronomija Bevande okreće novu stranicu

Restaurant Bevanda

Za jedan od najpopularnijih restorana na Jadranu, 2016. godina je bila godina uspjeha. Bevanda je proglašena najboljim hrvatskim restoranom i drugim hrvatskim hotelom, a godina je zaključena angažmanom jednoga od najpriznatijih hrvatskih chefova. Damir Tomljanović na čelu kuhinje Bevande zamjenio je Andrea Barbierija, a timu se pridružio nakon što je posljednjih desetak godina bio na čelu zadarskog restorana Foša. U srijedu 14. prosinca Tomljanović je predstavio svoj autorski meni i koncept koji je osmislio za Bevandu.

– Novi koncept Bevande biti će baziran na sezonskim namirnicama, s tkz, “zero kilometer” filozofijom, odnosno svježim namirnicama koje dolaze iz okruženja, s Kvarnera. Adut je jednostavnost kuhinje i dobrim dijelom povratak na ona stara, pomalo zaboravljena jela, u kojima je dominantna sama namirnica, njezin okus, rekao je prilikom predstavljanja novog menija Damir Tomljanović. Novi meni u Bevandi će zaživjeti od početka 2017. godine, a tijekom godine planiraju se i novi, inovativni gastro sadržaji.

Vrhunska jadranska riba pripremati će se pred gostima u prvom hrvatskom raw baru, Bevanda ujedno postaje i ambasador najpoznatijeg svjetskog šampanjca Dom Perignon. Tu je i novi humidor u kojem će gosti moći uživati u cigarama, a svoje će cigare moći pohraniti i u vlastitim sefovima Bevande. Restoran koji je lider hrvatske gastronomske scene još od svog osnutka 1971. godine te se može pohvaliti jednom od najrespektabilnijih vinskih lista u Hrvatskoj i šire za koju je zaslužan sommelier Klaudio Jurčić, ovime je dobio siguran vjetar u leđa te vjerujemo da najbolje iz Bevande tek dolazi.

Tagovi: , , , , ,

Povezani članci