Novosti

Napravite praline

Za praline je potrebna otopljena čokolada ili ganache, kalup i malo umješnosti. Kako možete napraviti svoje praline pogledajte u našoj fotogaleriji

Praline se mogu pripremati od otopljene čokolade ili ganache kreme, jednostavnim postupkom a sav potrošni materijal i sastojci mogu se nabaviti u tvrtki Higis. Ganache se sastoji od otopljene čokolade i vrhnja, za praline omjer je dvije trećine čokolade i jedna trećina vrhnja. Kalupi moraju biti na sobnoj temperaturi, idealna je 26 do 27 stupnjeva, i nikako ne smiju biti topliji od čokolade.

Ganache je krema od čokolade i mliječnog vrhnja uz dodatak maslaca, alkohola, likera, kave, pasiranog voća može koristiti kao glazura, preljev, mousse ili punjenje. Za ganache idealne čvrstoće i intenzivne tamne boje potrebno je koristiti kvalitetnu čokoladu koja sadrži više od 60 posto kakaa. Najbolji rezultati se dobiju otapanjem čokolade s vrhnjem u vodenoj kupelji. Čokolada se može otopiti direktnim zagrijavanjem čokolade i vrhnja ili prelijevanjem zagrijanog vrhnja preko čokolade no valja paziti da kod zagrijavanje ne dođe do vrenja. Preporučljivo je čokoladu natrgati na manje komade jer se na taj način čuva delikatan okus čokolade i osigurava baršunasta struktura. Omjer čokolade i vrhnja ganachea za praline je 2:1.

Tagovi: , , , , ,

Povezani članci