Događaji

Najveći gastro događaj – Chef’s Stage u Šibeniku

Šibenik i jedan od najboljih hrvatskih chefova, Rudolf Štefan, domaćini su internacionalnog kongresa gastronomije Chef’s Stage, koji će se održati 19. i 20. 3. i po prvi će puta u Hrvatskoj okupiti najznačajnija imena svjetske gastro scene

ChefsStage1

Chefs’ stage je internacionalni kongres gastronomije i ugostiteljstva koji povezuje sve sudionike gastronomske scene, gdje se u prijateljskoj atmosferi potiče iskrena razmjena znanja i iskustava, na kojem se problematizira trenutna situacija u gastronomiji, ugostiteljstvu i turizmu, te kreira novi regionalni gastronomski okvir.

PLEJADA VRHUNSKIH STRUČNJAKA
Teme o kojima će se raspravljati na kongresu dotiču širok spektar situacija i izazova s kojima se susreću moderni restorani i svi oni koji se bave gastronomijom. Kako navode organizatori, riječi će biti o SWOT analizi regionalne gastronomije, servisu, edukaciji, trenutnim svjetskim trendovima, kako kreirati turističku destinaciju te što je to novi luksuz, ali i zakonskoj regulativi.

Ros-2

Tijekom dva dana sudionicima će na raspolaganju biti i deset Masterclassova za ograničeni broj sudionika, koji će se održati na atraktivnim šibenskim lokacijama kao što su primjerice Nacionalni park Krka ili vinarija Bibich. Večernji program sastoji se od gala večera koje pripremaju timovi gostujućih i domaćih chefova, a kongres će završiti partyjem na tvrđavi Barone.

Begonja-1

Na kongresu će sudjelovati puno poznatih imena svjetske gastro scene. Ambasadorica projekta je slovenska chefica Ana Roš, najbolja chefica svijeta 2017. godine. U Šibenik stižu i Antonio Begonja, dugogodišnji General Manager restorana Per Se u New Yorku (3* Michelin), Miro Uskoković, pastry chef legendarnog The Gramercy Tavern (1* Michelin), koji je svojedobno bio uvršten među 15 najboljih u SAD-u.

 

Frank-1

Iz New Yorka stiže i zvijezda zdrave bistronomije Julia Jaksic, chefica koja korijene vuče iz Hrvatske, a trenutno istovremeno uspješno vodi bistroe u NYC, Miamiju i Singapuru. Dolazi i chef Sebastian Frank iz berlinskog restorana Horvath (2* Michelin) koji je prije nekoliko dana proglašen najboljim europskim chefom za 2018. na Madrid Fusionu, turski chef Maksut Askar iz istanbulskog restorana Neolokal, te brojni drugi internacionalni i hrvatski chefovi.

Glavna ulaznica može se nabaviti na entrio.hr, a vrijedi za sve aktivnosti osim za masterclassove i gala večere, za što je potrebno kupiti dodatne karte.

Tagovi: , , , , , , , , , , , , , ,

Povezani članci