Novosti

Na proljeće 2019. i 2020. Ironman u Plavoj laguni

Plava Laguna proteklih godinu dana radila je na dovođenju olimpijskog triatlona 5150 u Poreč, i u tome uspjela! Potpisan je ugovor sa World Triathlon Corporation, vlasnikom licence za Ironman, za utrku 5150, koja će 2019. i 2020. godine održati u Zelena Resortu

Print

Direktor utrke bit će Goran Vrus koji je predstavio okvirni raspored i trasu utrke kroz Poreč i Funtanu koja će zasigurno privući niz triatlonaca iz regije. Riječ je o 5150 utrci, odnosno olimpijskom triatlonu, što znači 1.5-km plivanja, 40-km biciklizma i 10-km trčanja, a koja će se održati 5. svibnja 2019.

Osim Plava Laguna 5150 Triatlon Poreč, utrke – što će biti njezin formalni naziv, u planu su održavanje IRONKIDS®i IRON GIRL® utrka 6. kolovoza 2019. godine. Tako je IRONKIDS® brendirani triatlon utrka za djecu, za koje će se točne discipline i udaljenosti još dogovoriti, no biti će riječ o jednoj od tzv. fun run utrka, a distance će biti prilagođene uzrastima, dok je IRON GIRL® utrka, namijenjena isključivo sportašicama u disciplini trčanje i to 5 km.

Plava Laguna bit će u potpunosti zadužena za organizaciju i promociju ove mega manifestacije, dok se javni sektor potpisivanjem pisma namjere obvezao na podršku kroz infrastrukturnu, tehničku i financijsku pomoć, s obzirom da će ova manifestacija uvelike doprinijeti promociji Poreča, Funtane i Istre kao poželjne sportske i zabavne destinacije. Zajednički cilj je da ova manifestacija postane tradicionalan promotor turizma, sporta, zdravlja, raznolikosti i zabave u Istri, naglasili su iz Plave Lagune.

Tagovi: , , , , , , ,

Povezani članci