Opremanje

Mobilne kućice za nove standarde

Vizija godišnjeg odmora u prirodi, u objektu koji je smješten prvi red do mora uz visoki komfor danas je nešto što nas često okružuje i postalo je dostupno, a da pritom nismo niti svjesni koliko

Nord mobilne kućice

 

Ovaj se je vid visokokvalitetnog turizma provukao na mala vrata u hrvatske kampove i jednim velikim djelom utjecao da se o njima u Zapadnoj Europi među klijentelom srednje i više platežne moći sve više govori u superlativima. Osim činjenice da su kampovi intenzivnije počeli ulagati u osnovnu infrastrukturu i uređenje cijele površine kampa, uočljivo je da su najbolje pozicije u kampovima koje su najčešće prvi red do mora i u hladu borova, sada zauzete s nekim novim objektima. Mobilnim kućicama s terasama koje su se elegantno uklopile u okoliš.

Na prvi pogled mnogi će pomisliti da je sve to već viđeno, no nakon nekoliko minuta provedenih u mobilinim kućicama nove generacije postaje jasno da se radi o novom pristupu. Komfor, kvaliteta i elegancija na visokom nivou, uz maksimalnu privatnost. U proteklih desetak godina koliko hrvatski kampovi neprestano ulažu u razvoj, najveći odmak od uobičajenog dogodio se zahvaljujući i jednoj hrvatskoj tvrtki koja se je odlučila nakon nekoliko uspješnih godina u proizvodnji namještaja i opreme na veliki korak. Proizvoditi u Hrvatskoj mobilne kućice visoke kategorije za hrvatske kampove.

HRVATSKI PROIZVOD
Zahvaljujući velikom iskustvu u proizvodnji i razvoju novih tehnologija i postojećoj suradnji s nekoliko značajnih turističkih subjekata u Hrvatskoj, samoborski Nord Produkt pokrenuo je u proizvodnju mobilnih kućica maksimalno prilagođenih novim standardima u turizmu i gostima viših zahtjeva.

Trend najma mobilnih kućica je u hrvatskim kampova u sve većem zamahu a u samo proteklih dvije godina praktički je svaki treći kamp u Hrvatskoj već kupio i montirao nove mobilne kućice, ili je u fazi pregovora da to učini za sezonu 2016.

U kampu Starigrad Paklenica koji spada u objekte s kojima upravlja jedna od najznačajnijih hotelskih grupacija Bluesun hoteli, razgovarali smo s predsjednikom uprave Stjepkom Bulićem.

– Za sezonu 2015. u Starigradu smo pripremili 40 novih mobilnih kućica s kojima smo prije svega podigli nivo kampa i produljili sezonu. Da su mobilne kućice budućnost kampova visoke kategorije, potvrđuje zadovoljstvo gostiju koji su pretežito iz Zapadne Europe, odnosno najčešće s njemačkog govornog područja i koji ovakav vid odmora u prirodi uz najviši standard doživljavaju kao luksuz koji si žele priuštiti, navodi Bulić.

Bluesun grupacija planira za sezonu 2016. opremiti postojeće kapacitete i novim Nord Produkt mobilnim kućama s obzirom i na izvrsne ocjene na Booking.com. Ono što je na neki način i presudilo kod odabira mobilnih kućica Nord Produkt, bila je činjenica da je cijeli proizvodni pogon u Hrvatskoj te se na licu mjesta može personalizirati proizvodnja i prilagoditi individualnim potrebama samog kampa, kao i promptno dobiti kompletna podrška u redovnoj eksploataciji.

Među najznačajnije investitore u razvoj kampova u Hrvatskoj zasigurno spada i tvrtka Adriatic Kampovi koja je investirala u postavljanje više od 250 mobilnih kućica u hrvatskim kampovima, a upravo su ove godine investirali i u 50 novih mobilnih kućica Nord, postavljenih u kampu Pineta nasuprot Brijunskog otočja.

Već prilikom posjeta prvih gostiju koji su najvećim dijelom Nizozemci i Nijemci pokazalo se kako je Nord bio odličan odabir. U hladu velikih borova u mobilnim kućicama na zavidnom nivou postigao se “wow efekt” radi kojeg se tražio i dan više, odnosno uslijedila direktna rezervacija za slobodne termine za ostatak ljeta ali i jeseni, s obzirom da su sve mobilne kućice opremljene i klima uređajima sa sustavom i hlađenja i grijanja.

Adriatic kampovi kao tvrtka ide dalje s investicijama i za sezonu 2016 i 2017. a cilj im je u postojećim kampovima nadopuniti kapacitete s najnovijom generacijom mobilinih kućica kako bi se dostigao kapacitet od ukupno 400 kućica, čime bi Hrvatska ponuda postalu uistinu konkurentna na Mediteranu, no i šire.

Tagovi: , , , , , , ,

Povezani članci