Novosti

Ministarstvo turizma nastavlja stipendirati kadrove u turizmu i ugostiteljstvu

Ministarstvo turizma će u školskoj godini 2018./19. sufinancirati nove učenike i studente koji se odluče obrazovati za ugostiteljsko-turistička zanimanja kroz nastavak Programa poticanja obrazovanja kadrova u ugostiteljstvu i turizmu – Stipendije 2018.

Ministarstvo-turizma_RH

Riječ je o stipendijama koje Ministarstvo turizma provodi u suradnji s poduzećima, odnosno hotelima, kampovima, turističkim agencijama te županijskim obrtničkim komorama, na način da svaki dionik financijski sudjeluje s 50 posto.

Temeljem programa stipendisti imaju pravo na maksimalno do 1.200 kuna mjesečne stipendije, i to od 1. rujna tekuće do 30. lipnja iduće godine. Njihove su obveze redovito upisivati razrede odnosno godine na fakultetima, redovito obavljati stručnu praksu kod tvrtke partnera te nakon završetka školovanja sklopiti ugovor o radu na određeno vrijeme uz uvjet probnog rada ili ugovor o radu pripravnika. Nakon uspješno odrađenog probnog rada sklapa se ugovor na određeno vrijeme od 12 mjeseci.

Javni poziv za ovaj program je otvoren 60 dana, do 7. studenog 2018., a više informacija o svim programima možete pronaći na stranicama Ministarstva turizma.

Tagovi: , , , , , ,

Povezani članci