Događaji

Miele & Jeunes Restaurateurs Europe

Miele, kao jedan od vodećih proizvođača opreme za profesionalne kuhinje i hrvatska podružnica Jeunes Restaurateurs Europe, udružili su svoje snage kako bi tajne visoke kuhinje približili svima koje zanima gastronomija i priprema jela

Miele slide

Jeunes Restaurateus je inače jedno od najjačih europskih kuharskih udruženja, koje s više od 340 članica među kojima su i brojni restorani okićeni Michelinovim zvjezdicama, okuplja prvenstveno mlade chefove u dobi od 34 do 42 godine.

Projekt Mielea i JRE obuhvaća četiri master class radionice u kojima kuhaju ponajbolji hrvatski chefovi, članovi udruženja. Već ovoga proljeća održane su prve dvije, kada su u Miele Experience Centru u Buzinu gostovali Rudolf Štefan, vlasnik i chef restorana Pelegrini u Šibeniku, i Priska Thuring, chefica restorana Dubravkin put iz Zagreba.

Radionice su osmišljene na način da funkcioniraju po principu hands-on, gdje sudionici nisu samo promatrači, već i sami sudjeluju u pripremi jela, od čišćenja i filetiranja ribe, pa do, primjerice, njezine pripreme u vakumu i sljubljivanja s vinom.

Zanimljivo je da osim samog znanja o namirnicama, sudionici stječu i znanja o načinu na koji jedna profesionalna kuhinja funkcionira, koji sve uređaji iz Miele asortimana danas postoje, te koje mogućnosti daju za pripremu i obradu namirnica. Novi ciklus radionica predviđen je za jesen kada će u Miele Experience Centru gostovati dva nova chefa s dvije nove teme. www.miele-professional.hr

Tagovi: , , , , ,

Povezani članci