Enogastro

Malvazija Istarska Blind Tasting

Najpriznatiji hrvatski sommelier Klaudio Jurčić za Turizam info je odradio blind tasting Malvazije Istarske iz berbe 2016. Na tastingu je bila 21 svježa Malvazija Istarska, u drugi je krug ušlo njih 10, da bi u konačnici iskočila tri favorita

Malvazija Istarska u hrvatskoj je gastronomiji simbol bijelog vrhunskog vina s kojim nećemo pogriješiti kad ga naručujemo u restoranu uz riblje jelo. Malvazija je postala toliko uobičajena i prihvaćena da više nije pitanje da li treba naručiti Malvaziju, već koju. Možemo reći da svaki restoran danas ima i po nekoliko etiketa Malvazije u ponudi što je jedna od najboljih pohvala ovoj sorti, kao i svim istarskim vinarima.

Odabrati dvadesetak Malvazija za degustaciju i ocjenjivanje na slijepo (Blind Tasting) zadatak je kojeg treba odraditi odgovorno.

Malvazija Blind Tasting 5-2017-2

Za našu degustaciju odlučili smo za one Malvazije koje se najčešće nalaze u restoranima u Istri i na Kvarneru. Drugi kriterij za odabir bio je da vino sadrži najmanje 90% sorte Malvazije Istarske. I treći uvjet je bio da su sve svježe berbe 2016. U krajnjem odabiru nismo izostavili niti jednu koja nam je ustupljena za degustaciju.

Nakon završetka degustacije svih uzoraka i nakon analize ocjena, Klaudio je odabrao 10 Malvazija koje su za nijansu bila izbalasiranije i elegantnije.

Kako je tekao sam blind tasting, koja su vina bila testirana i koji ja Klaudiov finalni odabir tri najbolje Malvazije Istarske iz berbe 2016. možete pročitati u novom broju časopisa Turizam info.

Časopis Turizam info dostupan je u pretplati ili na kioscima Tisak Media.


 

Pokreni svoju godišnju pretplatu!

Čitaj Turizam info cijele godine, odmah po izlasku ga primi na svoju adresu i ostvari uštedu kroz godišnju pretplatu

Pokreni-pretplatu

 

 


 

Tagovi: , , , , , , ,

Povezani članci