Opremanje

Ledeni Nescafé za ljeto

Kada su u pitanju ljetne varijante kave, nikako ne smijemo zaboraviti na naše goste – ljubitelje kave. Jedna od najboljih opcija u ponudi je NESCAFÉ Classic, koji u svojemu ljetnom ruhu postaje NESCAFÉ Frappé

nestle

Priprema je izuzetno jednostavna: umjesto vruće vode ili mlijeka, u pripremi se koriste hladna voda ili mlijeko, koji se sa sadržajem vrećice miješaju u shakeru, blenderu ili pak štapnim mikserom. NESCAFÉ Frappé se prelije preko leda, a servira se u prigodnoj NESCAFÉ staklenoj čaši.

Jeste li znali? Hladna instant kava jedan je od omiljenih ljetnih napitaka u Grčkoj i na Cipru, a tradicija je to koja potječe iz 1950-ih godina. Zasluge idu Dimitrisu Vakondiosu iz Thessalonikija, koji za vrijeme pauze nije imao pri ruci tople vode, te je svoju instant kavu pripremio s hladnom vodom. Nije mogao znati da je upravo pokrenuo novi trend, ali ujedno i omiljeni napitak Grka, koji će zbog toga i biti preimenovan u “Grčki Frappé”. Inače, Vakondios je bio zaposlenik Nestléa, pa se sa sigurnošću može potvrditi da je grčki frappé od kave u svom originalu zapravo NESCAFÉ Frappé.

Tagovi: , ,

Povezani članci