Događaji

Kulinarske radionice na Aspiri s Michelinovim chefom

U petak 20. travnja u kulinarskom studiju Visoke škole Aspira, Roberto Cerea održao je kulinarske radionice i degustaciju svojih specijaliteta studentima Gastronomije

roberto cerea na aspiri 3

Roberto Cerea vodi ekskluzivni restoran Da Vittorio u Bergamu, koji je nositelj tri Michelinove zvjezdice, najprestižnije nagrade u svijetu gastronomije. Danas u Italiji čak 100 restorana ima Michelinovu zvjezdicu, a samo ih devet ima tri. Zanimljivu priču o gastronomiji započeli su njegovi roditelji Bruna i Vittorio davne 1966. godine, kada su otvorili prvi riblji restoran u Bergamu. Ljubav prema kuhinji prenijeli su i na svoju djecu tako da danas Roberto i Enrico vode restoran i kuhaju, Francesco je odgovoran za vinariju, Rossella vodi gostoprimstvo, a Barbara je preuzela slastičarnicu Cavour u Bergamo Altu. Njegova kuhinja je vezana za talijansku tradiciju, no nadopunjena inovacijama. Posjetiteljima nude lagana riblja jela, takozvanu wellness kuhinju.

roberto cerea na aspri 1

Zajedno sa studentima Gastronomije pripremio je pravu gozbu za oči i nepce svih nazočnih. Za predjelo su posluženi složenac od patlidžana s moussom od philadelphie, paprike i bosiljka te rižoto s ribljom juhom i „lažnom“ dagnjom. Glavno jelo bio je njok od krumpira sa srcem od gorgonzole i špinatom. U pozdravnom govoru chef je naglasio kako je jako sretan što je pozvan na Aspiru, a pohvalio je rad studenata i razinu njihovog znanja. Ni studenti nisu krili oduševljenjem jednostavnim i neposrednim pristupom chefa i savjetima koje im je dao, a sigurno će dio njih otići i na stručnu praksu u restoran Da Vittorio.

roberto cerea na aspiri 4

Studij Gastronomije na Aspiri prvi je međunarodni studij takvog tipa koji svim ljubiteljima kulinarstva nudi mogućnost profesionalnog usavršavanja pod mentorstvom najboljih domaćih i stranih chefova. Vicenzo Guarino, Ivan Pažanin, David Skoko, Dino Galvagno, Braco Sanjin, Hrvoje Zirojević samo su neki od Aspirinih predavača. Naglasak je stavljen na praktičan rad stoga se na tjednoj bazi organiziraju radionice te stručna praksa u prestižnim restoranima u Hrvatskoj i inozemstvu. Ne sumnjamo da će i gostovanje chefa Roberta Ceree biti dragocjeno iskustvo za studente i njihovu buduću karijeru.

Tagovi: , , , , , , , , , , , , ,

Povezani članci