Novosti

Kristjan Staničić novi direktor Glavnog ureda HTZ-a

Kristjan Staničić je imenovan jednoglasno, a radi se o kandidatu koji dolazi iz sektora hotelijerstva s dugogodišnjim iskustvom na rukovodećim funkcijama

Staničić će na mjestu direktora zamijeniti Ratomira Ivičića koji je u veljači ove godine zatražio razrješenje, a na natječaj koji je bio otvoren do 30. svibnja ukupno je pristiglo sedam prijava. Ostali kandidati su bili Davorko Obuljen, donedavni zamjenik župana Dubrovačko-neretvanske županije, znanstvenica s Instituta za turizam Katarina Miličević, Joško Stella, direktor turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije, Dean Bosak iz Ugo grupe d.o.o, Tonči Glavina, suvlasnik splitske agencije za omladinski turizam, dok je šesti kandidat još uvijek nepoznat.

– Riječ je o istinskom profesionalcu s dugogodišnjim iskustvom rada u turizmu koji sam siguran da će dati veliki zamah daljnjem pozicioniranju Hrvatske kao jedne od najatraktivnijih turističkih destinacija. Te vrijednosti prepoznala je i struka, a tome u prilog ide i činjenica što je direktor Staničić izabran jednoglasnom odlukom Turističkog vijeća. Hrvatski turizam ima veliki potencijal za rast i razvoj i siguran sam da ćemo kroz zajedničku suradnju učiniti Hrvatsku još konkurentnijom i prepoznatljivijom u svjetskim okvirima, rekao je Cappeli.

Kristjan Staničić gotovo cijelu karijeru radi u turizmu. Diplomirao je na Hotelijerskom fakultetu u Opatiji gdje je i magistrirao, a ujedno je završio i jednogodišnji studij Diplomatske akademije u Zagrebu. Karijeru je započeo u Ministarstvu vanjskih poslova, a nastavio kao pomoćnik direktora marketinga i prodaje Hoteli Novi, a bio je i član Uprave te tvrtke. Obnašao je i funkciju predsjednika Uprave Liburnia Riviera Hotela, predsjednika Uprave crikveničke hotelske tvrtke Jadran te funkciju izvršnog direktora prodaje i marketinga, a potom i predsjednika Uprave Hotela Bernardin iz Portoroža u Sloveniji.

Aktivno je sudjelovao u izradi strateških dokumenata iz područja turizma na lokalnoj, županijskoj i državnoj razini, član je Izvršnog odbora Udruge Poslodavaca u Hotelijerstvu Hrvatske (UPUHH), te je sudjelovao i sudjeluju u radu niza stručnih tijela.

Staničić je i politički aktivan pa je tako na nedavnim lokalnim izborima bio kandidat HDZ-a za gradonačelnika Rijeke.

 

Tagovi: , , , , , , , , , , ,

Povezani članci