Novosti

Kreditni program za iznajmljivače u sustavu Kvarner Family

Za iznajmljivače obiteljskog smještaja nositelje oznake Kvarner Family krenuo je kreditni program u sklopu kojeg su na raspolaganju krediti u iznosu od 20.000 do 100.000 kuna s kamatama do 2 posto

Kvarner Family

Koliko su obiteljski smještaj i kontinuirano podizanje njegove kvalitete važne odrednice za turizam Kvarnera još jednom potvrđuje i nova inicijativa Turističke zajednice Kvarnera, koja brendiranje i standardizaciju usluge smještaja u domaćinstvu stavlja na još višu razinu.

Raspisan je natječaj za program Kvarner Family 2015 kojime Primorsko-goranska županija u suradnji s Turističkom zajednicom Kvarnera i tri poslovne banke (Hrvatskom poštanskom bankom, Erste&Steiermaerkische i Zagrebačkom bankaom) omogućuju povoljno kreditiranje uređenja, opremanja i podizanja kvalitete u objektima obiteljskog smještaja. Za ovaj program kreditiranja Primorsko-goranska županija je osigurala 5 milijuna kuna.

Krediti se mogu ishodovati u iznosima od 20.000 do 100.000 kuna s kamatama do 2 posto, a za objekte na vanjskim otocima poput Unija, Suska, Ilovika, Velih i Malih Srakana te u Gorskom kotaru, kamate će biti samo 1 posto. Kako saznajemo u TZ Kvarnera rok otplate ovog kredita bit će 5 godina, a dinamiku otplate iznajmljivač dogovara s bankom. Kreditna sredstva iz ovog programa namijenjena su samo fizičkim osobama, odnosno vlasnicima obiteljskog smještaja nositeljima oznake kvalitete Kvarner Family i onima koji su predali prijave za uključenje u projekt.

Važno je naglasiti kako će prilikom odobravanja kredita prednost imaju iznajmljivači koji već imaju oznaku Kvarner Family i žele zadovoljiti kriterije za dobivanje neke od dodanih oznaka kvaliteta kao npr. Pet, Bike ili Hike Friendly, a osim toga, sredstva će moći uložiti u uređenje, modernizaciju ili proširenje objekta (podizanje kvalitete) te nabavku opreme ili pojedinih dijelova opreme. Javni poziv je objavljen u javnim glasilima, a sve detalje o mogućnostima prijave možete pronaći OVDJE.

Tagovi: , , , , ,

Povezani članci