Događaji

Krčki sajam – Lovrečeva

Krčki sajam ili Lovrečeva povijesni je trodnevni spektakl s nizom različitih zbivanjima na nekoliko pozornica i bogatom sajmenom ponudom, a ove se godine održava od 8. do 10. kolovoza

Manifestacija je započela 1524. godine kao sajmeno događanje na kojem su europski trgovci prodavali svoju robu, da bi s vremenom stasala u turističku atrakciju koju, sredinom kolovoza, posjećuju mnogobrojni turisti svih generacija.

Najdugovječnija je tradicijska manifestacija na sjevernom Jadranu a danas ju organiziraju Turistička zajednica Grada Krka i Grad Krk te udruge i partneri.

Tijekom ove trodnevne priredbe svi posjetitelji mogu osjetiti dašak srednjovjekovne i renesansne atmosfere, odnosno vremena kada je Krkom vladala jedna od naših najpoznatijih plemićkih obitelji – Frankopani.

Program se odvija na nekoliko mjesta, no glavni dio je na Trgu Kamplin, odnosno u Frankopanskom kaštelu. Ondje se može naučiti više o starim zanatima, kušati tradicionalne kulinarske specijalitete, održavaju se radionice za djecu i niz drugih sadržaja.

Program se odvija i na Veloj placi i Glavnom mulu, dok na Rivi svake godine posjetitelje zabavljaju poznati hrvatski glazbenici, ove su godine to Damir Kedžo, Cubismo i Parni valjak.

Cjelokupan program pogledajte OVDJE.

Tagovi: , , , , , ,

Povezani članci