Opremanje

Kontrola mirisa i masnoće u profesionalnoj kuhinji

Sustav za kontrolu onečišćenja Jimco KPC namijenjen je za profesionalne kuhinje. Reducira neugodne mirise i nakupljanje masnoće u odsisnim cijevima čime smanjuje troškove redovitog čišćenja te ono najvažnije – smanjuje rizik od požara

Jimco-1

Prema rješenju Ministarstva unutarnjih poslova RH za upravne i inspekcijske poslove, sustav uz redovito održavanje u potpunosti zamjenjuje čišćenje odsisne kuhinjske ventilacije. Radi na principu kombinacije UV-C svjetla i ozona koji reagiraju u dodiru s masnoćom i neugodnim mirisima i pritom ih maksimalno reduciraju.

JIMCO-ilustracijaPrinicip rada Jimco KPC sustava: 1. Ispušni zrak koji sadrži čestice ulja, vodenu paru i masti prolazi kroz filter za masnoće; 2. Jimco KPC UV svjetlo smješteno iza filtera za masnoću reagira s kisikom i stvara ozon; 3. Kombinacija UV-C svjetla i ozona razgrađuje masnoće i mirise; 4. Ozon kontinuirano razgrađuje masnoće i mirise, čime smanjuje rizik od požara

UV-C svjetla smještena su iza filtera za hvatanje masnoća na kuhinjskoj napi. Dokazano je da Jimco KPC smanjuje neugodne mirise u kuhinji i preko 90%, a masnoće do 85%. Jimco KPC osim sigurnosti pri radu kuhinje daje i brojne uštede – troškovi rada i održavanja su niski, smanjuje se vrijeme utrošeno na održavanje, nema rasta bakterija u napama i kanalima, a zahvaljujući većoj učinkovitosti ispuštanja, smanjuje se i potrošnja energije ventilatora. Sustav Jimco KPC posjeduje tehnološku provjeru zaštite okoliša (ETV). www.sb-operator.com

Tagovi: , , , ,

Povezani članci