Događaji

Kongres Turizam i hotelska industrija 2018

Danas u Opatiji počinje 24. međunarodni kongres Turizam i hotelska industrija u organizaciji Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu. Stručni dio Kongresa okupit će vrsne stručnjake iz prakse i autoritete iz područja turizma i hotelijerstva u raspravi o aktualnim temama

FTHM

U svom dugotrajnom djelovanju od 1960. godine, Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu je učinio izniman znanstveni doprinos u razumijevanju turističkih procesa i turističkog razvoja, te danas čini jedinstvenu instituciju u Hrvatskoj i široj regiji koja turizam promatra kao značajno područje znanstvenog istraživanja. Osim toga, Fakultet je inicijator mnogobrojnih znanstvenih i stručnih skupova.

Tako je još daleke 1972. godine po prvi puta organiziran tradicionalni skup „Hotelska kuća“ koji je činio simbiozu znanosti i dobre prakse. Kroz svoju dugu tradiciju, skup je prerastao u međunarodni znanstveni Kongres koji je do sada okupio gotovo tri tisuće istraživača, pruživši im mogućnost da podijele svoje ideje i najnovije rezultate istraživanja kroz više od tisuća objavljenih znanstvenih radova iz područja turizma i hotelijerstva.

24. bijenalni međunarodni kongres Turizam i hotelska industrija 2018, kojim Fakultet doprinosi obilježavanju obljetnice 45. godišnjice Sveučilišta u Rijeci, prilika je istraživačima da odgovore na trendove i izazove u turizmu današnjice. Osim međunarodnog znanstvenog značaja kongresa THI 2018, izrazitu važnost ima i njegov stručni dio, koji će okupiti uvažene hrvatske hotelijere i turističke djelatnike s ciljem doprinosa razvoju turizma i ugostiteljstva u cjelovitom gospodarskom razvoju Republike Hrvatske.

Tagovi: , , ,

Povezani članci