Enogastro / Opremanje

Kapsule Iperespresso za HoReCu

Nove illy kapsule namjenjeni su HoReCa segmentu odnosno restoranima, hotelima i objektima koje imaju dnevnu potrošnju do pola kilograma kave

Illy

Dobar espresso puno je više od prestiža i imidža ugostiteljskog objekta ili hotela. Vrhunski espresso je ono nešto što se danas podrazumjeva, a svatko tko je pripremao kavu zna da je je dobar espresso kombinacija vrhunske pržene kave u zrnu, dobrog mlinca, dobrog aparata, puno znanja bariste i velike količine kave koje treba stalno pripremati kako bi uvijek imali svježu i savršenu kavu.

Za hotele, restorane i manje slastičarne upravo sve ovo gore rečeno su više nedostaci nego prednosti i dobar espresso je često bio nedostižan. Imajući na umu probleme velikog broja ugostitelja koji kroz dan trebaju samo oko 100 savršenih espressa, svjetski lider u industriji kave, talijanski illy patentirao je novu kapsulu za espresso s kojom se postiže savršeni espresso.

Metoda Iper Espresso radi na principu kapsule kombinira vrhunsku mješavinu i pet patenata koji omogućuju da kava sadrži svježinu i aromu do same konzumacije. Jedan od najbitnijih patenata ove nove tehnologije su ventili koji propuštaju vruću vodu u kapsulu tek kad ona dostigne određenu temperaturu i pritisak, i na taj se način postiže ono najvažnije za pripremanje savršenog espressa.

Iako je ova tehnologija prije svega bila namjenjena kućnoj upotrebi i uporabi za manje objekte, novi modeli aparata Spinel Jasmin s jednom i dvije grupe, parom, toplom vodom i grijačem šalica namjenjeni su i HoReCa segmentu odnosno restoranima, hotelima i manjim slastičarnama koje imaju dnevnu potrošnju do pola kilograma kave. Generalni uvoznik illy za RH je Nikas d.o.o. www.nikas.hr

Tagovi: , , , , , ,

Povezani članci