Novosti / Opremanje

Kamp Krk instalirao testnu dizalicu topline CO2

U Kampu Krk na Krku koji inače posluje u okviru brenda Camping Adriatic by Valamar ugrađena je prva Enerblue HP90-24 CO2 visokotemperaturna dizalica topline u Hrvatskoj

2011 Naturist Camping Politin Exterior 2

U testnoj fazi tijekom ove turističke sezone u kampu je opsluživala sanitarni čvor koji gravitira zoni gdje boravi 500 osoba i prosječna dnevna potrošnja iznosi 17 metara kubičnih vode.

Tijekom prvih 30 dana probnog rada nove moderne CO2 dizalice topline za grijanje tople potrošne sanitarne vode, utrošak električne energije iznosio je 3.316 kWh što je financijski trošak koji iznosi otprilike 2.500 kuna. Za usporedbu, kod klasičnog grijanja sanitarne vode s peći na ekstra lako lož ulje, procjena je da bi navedeni financijski trošak bio veći od 15.000 Kuna.

Enerblue kamp Krk

Prema rezultatima rada u testnoj fazi pokazalo se kako je nova generacija Enerblue HP90 CO2 dizalica najoptimalnije rješenje za grijanje tople potrošne sanitarne vode. Osim izuzetno ekonomičnog grijanja njezina je druga prednost aposrbirana snaga uređaja od samo 8kW što znači da se ova dizalica topline može u velikom broju slučajeva instalirati bez mijenjanja postojeće električne instalacije ili zakupljivanja dodatne snage.
www.enerblue.com.hr

Tagovi: , ,

Povezani članci