Novosti

Kako postati specijalist hrane i pića

Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu iz Opatije pred nekoliko je godina pod stručnim vodstvom prof. dr. sc. Slobodana Ivanovića pokrenuo jedinstveni studij u Hrvatskoj, namijenjen svima koji u svome poslu žele biti najbolji i gostu dati više na području gastronomije i ugostiteljstva, a upisi su u tijeku

SHIP slika slide

Ove jeseni upravo se upisuje nova generacija koju čine djelatnici renomiranih hrvatskih hotelskih kuća, restorateri, ugostitelji, kuhari i konobari iz cijele Hrvatske, koji na jednoj od naših najprestižnijih obrazovnih ustanova kada je riječ o turizmu i ugostiteljstvu, žele naučiti kako izaći ususret modernim trendovima te biti uspješniji u svome poslu i obavljati ga na najvišoj razini.

Na SHIP kako se skraćeno zove, mogu se prijaviti svi zainteresirani koji se na bilo koji način bave turizmom i ugostiteljstvom, a završili su srednju školu, fakultet ili neki viši stupanj obrazovanja. Program traje jednu akademsku godinu odnosno 400 sati, a provodi se u dva modula na čijem završetku polaznici tečaja stječu certifikat s 30 ECTS bodova koji se upisuje u radnu knjižicu, te zvanje specijalista hrane i pića.

– Modul gastronomije podrazumijeva svladavanje znanja iz područja suvremenih gastronomskih trendova, pravilne prehrane, slastičarstva i pekarstva te marketing u odjelu hrane i pića. U modulu restoraterstva bavimo se uslužnim procesima u restoraterstvu, sommelierstvu, baru i barskom poslovanju kao i sigurnošću hrane. Na kraju svakog modula polaže se ispit koji sadrži teoretski i praktični dio, te polaznici stječu kompetencije koje su njihova prednost na tržištu rada – ponosno ističe prof. dr. sc. Slobodan Ivanović, dodajući kako je gotovo 90 posto programa posvećeno samo i isključivo praksi. Učiti se može od cheofova kao što su Branko Ognjenović, Marija Kuzminski, Andrej Barbieri, Robert Benzia ili pak Robert Perić, tu je i barista Domagoj Trusić, koktel majstori Marin Nekić i Frano Stjepović, jedna od napriznatijih hrvatskih slastičarki Dragica Lukin i mnogi drugi.

Prof.dr.sc. Slobodan Ivanović je idejni začetnik i voditelj programa. U nastavi sudjeluju i sveučilišni profesori Fakulteta prof.dr.sc. Greta Krešić, prof.dr.sc. Sandra Janković, prof.dr.sc. Lorena Bašan, prof.dr.sc. Mislav Šimunić, prof.dr.sc. Ana Marija Vrtodušić Hrgović, prof.dr.sc. Suzana Marković, doc.dr.sc. Brigita Bosnar Valković, prof.dr.sc. Nevenka Blažević, Jadranka Škunca

Više informacija potražite OVDJE.

Tagovi: , , , , , , , , , , , , ,

Povezani članci