Događaji

Kako kreirati inovativan turistički doživljaj?

Međunarodna konferencija ToSEE – Tourism in Southern and Eastern Europe održava se od 16. do 18. svibnja, a tema konferencije je “Kreiranje inovativnog turističkog doživljaja: Put prema produljenju turističke sezone”

Opatija International Scientific Conference

 

Peto izdanje konferencije održava se u organizaciji Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, Sveučilišta u Rijeci te pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma, a cilj je predstaviti istraživanja i nove vrste turizma koji imaju važnu ulogu u produljenju sezone kao i promovirati činjenicu da turisti žele nova, drugačija iskustva u destinaciji.

Kroz prva dva dana konferencije renomirani inozemni i domaći znanstvenici će prezentirati najnovija istraživanja iz područja turizma i ugostiteljstva te ostalih povezanih područja. Gosti predavači su prof.dr.sc. Irena Ateljević sa Instituta za turizam i gostujući profesor na Wageningen Sveučilištu u Nizozemskoj, koja će održati predavanje pod nazivom „Transformacijski turizam u 21. stoljeću: Što je potrebno da se prijeđe ‘s riječi na djela’?”, te dr.sc. Fabio Carbone sa Coventry Sveučilišta iz Velike Britanije, koji će održati predavanje pod nazivom „Promišljanje o vezi kulturnog nasljeđa, turističkog doživljaja i mira“.

Prvi dan konferencije, 16.05.2019., održava se u Remisens Premium Grand Hotelu Palace u Opatiji, dok se drugi dan konferencije 17.05.2019. održava u Nacionalnom parku Risnjak s ciljem poticanja razvoja turizma u gorskom dijelu Republike Hrvatske. Posljednjeg dana konferencije, 18.05.2019., na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Iki organizira se radionica za doktorande pod vodstvom prof.dr.sc. Irene Ateljević. Tema radionice je “Ključne paradigmatske škole u turističkim studijama i kako doseći različitu publiku svojim znanstvenim radom“. Kroz radionicu doktorandi imaju mogućnost steći nova znanja, vještine i kompetencije te ostvariti 5 ECTS bodova.

Više info na https://tosee.fthm.hr

Tagovi: , , , , , ,

Povezani članci