Novosti

Javni poziv strukovnim školama za provođenje turističkih projekata i inicijativa

Ministarstvo turizma za ovaj je javni poziv predvidjelo 350 tisuća kuna, a otvoren je do 28. veljače. Namijenjen je srednjim strukovnim školama za promociju, jačanje kompetencija i podizanje kvalitete ljudskih potencijala

Ministarstvo-turizma_RH

Bespovratne financijske potpore dodijelit će se za novi turistički proizvod za jačanje ukupne konkurentnosti destinacije u kojoj se škola nalazi.

Pozivaju se škole da prijavljuju projekte temeljene na povezivanju javnog, civilnog, privatnog sektora i znanosti, pozitivnim učincima u zaštiti okoliša, uvođenju novih tehnologija, uključivanju strateški definiranih posebnih oblika turizma (nautički, zdravstveni, kulturni, poslovni, golf, cikloturizam, ruralni i planinski, eno i gastro, omladinski, socijalni i dr.), zatim za projekte nastale u suradnji s drugim obrazovnim sektorima u svrhu razvoja turizma (IT-elektrotehnika i računalstvo, kreativni, poljoprivreda i prehrana,  zdravstvo i socijalna skrb, grafički, umjetnost i dr.) te za nove oblike promocije kao što su branding, uvođenje IT komunikacijske tehnologije (korištenje društvenih mreža, internet) i dr.

Projekte mogu prijaviti srednje strukovne i umjetničke škole čiji su osnivači Grad Zagreb, županija ili Republika Hrvatska, a svaka škola koji se kandidira na projekt, prijavljuje tim koji se sastoji od 1 voditelja projekta (profesor/mentor) i najmanje 3 člana (učenika). Iznos zatraženih sredstava može najviše biti 20 tisuća kuna, ukoliko se prijavljuje jedan prijavitelj (škola), odnosno 40 tisuća kuna ukoliko se prijavljuju dva ili više prijavitelja (partneri).

Od 2009. godine pa sve do 2017. godine Ministarstvo turizma je kroz program Promocija zanimanja sveukupno izdvojilo 3.168.776,89 kn.

Kao pokazatelj uspješnosti samog Programa, prošle su godine od ukupno 15 projekata, odabrana tri najbolja te im je na Danima hrvatskog turizma uručeno posebno priznanje ministra turizma. Riječ je o sljedećim projektima: “The Art of Chocolate” Turističko ugostiteljske škole Split u partnerstvu sa Školom likovnih umjetnosti Split, “Pronađi me”, Strojarsko tehničke škole Osijek te “Meeting Point Sopot”, Srednje strukovne škole Vinkovci u partnerstvu s Drvodjeljsko tehničkom školom Vinkovci.

Javni poziv je otvoren do 28. veljače 2018. godine, a više informacija o programu i potrebnoj dokumentaciji za kandidiranje projekata nalazi se na web stranicama Ministarstva turizma.

Tagovi: , , , , , ,

Povezani članci