Novosti

Izašao gastro vodič Gault Millau 2015

Prošli tjedan je izašao gastrovodič Gault Millau za 2015. godinu u kojemu su ocijenjeni hrvatski restorani, najviše je bodova osvojio rovinjski Monte

Vodič kojega su 1972. godine osnovali novinari Henri Gault i Christian Millau, kvalitetom je i opširnošću informacija te vrednovanjem tkz. visoke kuhinje postao direktna konkurencija nadaleko poznatom Michelinu, i sigurna gastro preporuka za mnoge korisnike u svim zemljama Europe za koje izlazi.
Hrvatski su restorani u vodiču od 2004. godine, i to kao poseban dodatak izdanju za Austriju. Od tada do danas mnogi su svoje bodove povećali, mnogi smanjili, a mnogi više i nisu dio Gault Millau.

Ove godine, kao i u posljednjih nekoliko godina, ocjene hrvatskih restorana ograničene su na područje Istre i Kvarnera, s obzirom da je to područje kojemu gravitiraju Austrijanci. Najbolje ocijenjeni hrvatski restoran je restoran Monte iz Rovinja sa 17 bodova i tri kuharske kapice, koji najveći broj bodova drži već nekoliko posljednjih godina. Slijede ga restorani Damir i Ornella iz Novigrada i Stancija Menghetti sa 16 bodova i dvije kuharske kapice, te restorani Johnson iz Mošćeničke Drage, Kukuriku iz Kastva, Marina iz Novigrada kojoj je ujedno i prvo pojavljivanje u vodiču, PepeneroWine vault i Zigante koji su dobili 15 bodova i dvije kuharske kapice.

Tagovi: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Povezani članci