Događaji

Ivanečki rudarski dani

Ivanečki rudarski dani kojom se prisjeća dugogodišnje rudarske tradicije u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, koja se ove godine održava u subotu 6. prosinca

D04 Naslovna rudarski dani 11-2014

Danas se Ivanečki rudarski dani održavaju u znak sjećanja na tradicionalni oblik društvenog i kulturnog života te s ciljem upoznavanja mladih s kulturno-povijesnom baštinom Ivančana, kulturno turističke promocije i stvaranje novih turističkih sadržaja naše regije.

U tom svjetlu svi posjetitelji imaju iznimnu priliku pogledati izložbu starinskih rudarskih predmeta te se na taj način uvjeriti kako je život naših starih bio težak. Izložbu će upotpuniti i degustacija rudarske hrane i pića. No, najatraktivniji dio manifestacije svakako je prolazak povijesne postrojbe Ivanečka rudarska četa koja je zadužena za doček gostiju i brigu o tome da se svi dobro osjećaju.

Cilj manifestacije je povezivanje turističke, gospodarske i kulturne ponude, utjecaj na svijest o očuvanju kulturne baštine, te unaprijediti Ivanec u prepoznatljivu turističku destinaciju.

 

Tagovi: , ,

Povezani članci