Događaji

Istria Gourmet Festival

Festival će se održati 10.10. u prostoru Stare tvornice duhana u Rovinju, a uz vrhunska predavanja i show cooking renomiranih chefova ovjenčanih Michelinovim zvjezdicama, festival nudi prigodu za druženje i razmjenu iskustava, ali i postavljanje pitanja

igf

Turistička zajednica Istarske županije u suradnji s hotelskom tvrtkom Maistra po prvi puta organizira Istria Gourmet Festival s osnovnim ciljem upoznavanja novih svjetskih trendova kao i perspektivom mogućeg razvitka istarske enogastronomije

U prvom dijelu programa, Istria Gourmet Festival donosi predavanja namijenjena prvenstveno hotelskim kućama i hotelima visoke kategorije, gdje kao predavači gostuju primjerice Julia Polzer, direktorica marketinga i PR-a za Wine & spa hotel Loisium iz Austrije, Salvatore Longo, manager hotela Lungarno i direktor Corporate F&B Lungarno Collection, te Linda Bertoni, PR Manager JW Marriot Venice.

U drugom dijelu event biti prilagođen ugostiteljima, odnosno svima koji su zainteresirani za gourmet tematiku. Fausto Arrighi, nekadašnji direktor vodiča Michelin govoriti će o ugostiteljstvu više kategorije, odnosno što jedna Michelin zvjezdica podrazumijeva za jednu državu, nakon ćega će chefovi s Michelin zvjezdicama Niko Romito (tri zvjezdice), Lionello Cera (2 zvjezdice), Nicola Portinari (2 zvjezdice), Emanuele Scarelo (2 zvjezdice) i Tomaž Kavčič održati show cookinge s različitim temama, a sudionici će moći postavljati pitanja.

Za vrijeme Istria Gourmet Festivala održat će se i tri tematske gala večere, u restoranima rovinjskih hotela Adriatic, Monte Mulini i Lone, a pod dirigentskom palicom chefova iz restorana s Michelinovim zvjezdicama. Svi zainteresirani tako će imati priliku upoznati nekog od svjetskih chefova i uživati u njihovim delicijama.

Chef Niko Romito kuhati će u restoranu Wine Vault hotela Monte Mulini, Chef Lionello Cera kuha u restoranu L hotela Lone a chef Nicola Portinari u Brasserie Adriatic hotela Adriatic.

Kotizacija za prijave na Festival do 05.10. iznosi 400 kuna, a nakon 05.10. 500 Kn. Cijena gala večere je 1.300 Kn za chefa Nika Romita odnosno 900 kuna za Lionela Ceru i Nivolu Portinari.

Program i prijave na www.istra.hr

Tagovi: , , , , , , , , , , , , , ,

Povezani članci