Novosti

Istraturist dobio prvu stanicu za punjenje električnih vozila

 

U suradnji s HEP-om, u Stella Marisu je postavljena punionica za električna vozila, dostupna gostima Istraturista, no i svim ostalim posjetiteljima Umaga

hep-slideTijekom održavanja umaškog ATP-a ELEN punionicu je posjetio naš proslavljeni tenisač Goran Ivanišević, u društvu Tine Jakaša, direktorice HEP Opskrbe

Istraturist, kao kompanija koja prati tržišne trendove, pronašla je poslovnog partnera u HEP Opskrbi, vodećem hrvatskom opskrbljivaču na tržištu električne energije. Kroz jedinstven proizvod “Udružimo se”, koji kupcima omogućuje udruživanje radi zajedničkog nastupa prema opskrbljivaču, Istraturist je ostvario najpovoljnije cijene električne energije koje vrijede za Grupu.

S Istraturistom je ostvaren još jedan vid suradnje, a to je postavljanje ELEN punionice za električna vozila. Prva punionica postavljena je u Stella Marisu, uz glavnu prometnicu, kako bi bila dostupna ne samo gostima Stella Marisa, već i svim turistima u Umagu. Punionica u Umagu postavljena je temeljem „Sporazuma o suradnji na razvojnom projektu HEP-a za izgradnju infrastrukture za punjenje električnih vozila“ gdje je Istraturist dao pravo služnosti za parkirna mjesta, a HEP je nabavio i ugradio punionicu. Na punionici je moguće istodobno puniti dva vozila, s načinom punjenja AC Mode 3 Type 2, uz vrijeme punjenja od jednog do četiri sata, ovisno o stanju baterije vozila. Punjenje je za sada besplatno, ali je moguće samo uz RFID identifikacijsku karticu. Punionica će u razvojnoj fazi projekta omogućiti testiranje tehnologije i praćenje navika korisnika radi pripreme odgovarajućeg modela naplate i kasnijeg prelaska na komercijalnu fazu korištenja punionica.

Ronald Korotaj, direktor Istraturista kaže kako je važno je prilagoditi se potrebama naših gostiju i biti u skladu s tržišnim trendovima, a postavljanje ELEN punionice još je jedan korak u tom smjeru.

HEP je inače do sada u Hrvatskoj postavio dvadeset i dvije javne ELEN punionice, po jednu u Vodicama, Jastrebarskom, Krapini, Labinu, Vukovaru, Slavonskom Brodu, Opatiji, Križevcima i Metkoviću, te četiri u Osijeku, tri u Varaždinu i pet u Koprivnici. Nedavno je puštena u rad i prva solarna ELEN LEAF punionica u Zagrebu.

Tagovi: , , , , , , , ,

Povezani članci