Događaji

Istarski vinari i TZ Istre na Merano Wine Festivalu

Od 10. do 12. studenog 2018. veliko predstavljanje istarskih vina na jednom od najekskluzivnijih vinskih sajmova Europe

merano

Drugog vikenda u studenom Istra će održati trodnevnu prezentaciju destinacije koja će u cijelosti biti fokusirana na regionalna vina. Rezultat je to suradnje Turističke zajednice Istarske županije s agencijom Gourmet’s International iz Merana, odnosno njenim vlasnikom Helmuthom Köcherom, te istarskim vinarima. Bit će to 27. izdanje Festivala na kojem će sudjelovati preko 500 vinskih kuća, među najboljima u Italiji i svijetu, 200 umjetnika okusa, 15 poznatih chefova, odnosno, radi se o predstavljanju onog najboljeg što zemlja nudi.

S obzirom na sve navedeno te ponukana i prošlogodišnjim iskustvom, TZ Istarske županije odlučila je ponovo prijaviti sudjelovanje na MWF-u i organizirati opsežnu prezentaciju s čak dvanaest istarskih vinara na kojoj će imati priliku brojnu i ciljanu gourmet publiku upoznati s bogatstvom eno ponude Istre. Županijska Turistička zajednica sufinancira polovicu troška nastupa, a proizvođači dijele preostali dio.

Merano Wine Festival je – među prvima u Europi – manifestacija koja od samog osnutka, 1992. godine, promovira te stavlja fokus isključivo na odabranu kvalitetu proizvoda. To nije samo događaj koji se održava u elegantnom i elitnom okruženju, već je postao stručni forum osmišljen na način da omogući razmjenu ideja i iskustava među proizvođačima, opinion leaderima, influencerima, stručnjacima i potrošačima. Tijekom godina postao je referentna točka enogastronomske izvrsnosti pa su vidljivost i svjetski ugled Festivala jedinstveni.

Festival je posebno važan jer ne okuplja masovnu publiku koja želi dan provesti kušajući vina iz znatiželje ili tek toliko da se provede na malo drugačiji način, već stoga što predstavlja odlično organiziranu manifestaciju s izuzetno puno profesionalnih buyera, uvoznika, hotelijera i ugostitelja kojima je primarni cilj biznis. Osim toga, radi se o nama izuzetno važnom tržištu posjetitelja koji dolaze s njemačkog govornog područja i dijelom talijanskog, a koji su, poznato je, ponajbolji gosti-potrošači u Istri. Upravo je zato objedinjen i dobro organiziran nastup nositelja gourmet ponude, profesionalnih znalaca, bio logičan izbor.

Biti na tako značajnom eventu od posebne je važnosti za Istru pa su to i razlozi zašto se TZ Istarske županije odlučila pojaviti na takvom međunarodnom izlogu, s ciljem daljnjeg ulaganja u imidž i stjecanja još većeg vizibiliteta priznate vinske i gourmet destinacije, a time i jačanja brenda Istre.

Vinari sudionici Merano Wine Festivala uz TZ Istarske županije su (abecednim redom):

ARMAN FRANC, Vižinada
ARMAN MARIJAN, Vižinada
CAPO, Brtonigla
CATTUNAR, Nova Vas, Brtonigla
DAMJANIĆ, Poreč
DEGRASSI, Savudrija
GERŽINIĆ, Vižinada
IPŠA KLAUDIO, Oprtalj
MEDEA, Vodnjan
ROXANICH, Nova Vas, Poreč
VERALDA, Brtonigla
ZIGANTE VINA, Grožnjan

 

Tagovi: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Povezani članci