Novosti

Hotel Spirito Santo u Rovinju

Rovinj je bogatiji za luksuzni boutique hotel sa sedam soba, koji je smješten u samoj staroj gradskoj jezgri

DSC_1035a_resize_resize

Početkom kolovoza otvoren je novi luksuzni boutique hotel u samoj stari gradskoj jezgri Rovinja. Projekt je to slovenskog bračnog para iz Kranja Špele i Janeza Bidovca, koji su i sami povremeno ljetovali u Rovinju. U želji da pronađu adekvatan prostor za sebe, odlučili su otići korak dalje i krenuti u turističke vode.

1__NAH5007_resize_resize

Prostor su tražili dugo, i kako to obično uvijek biva, veliki broj nije odgovarao njihovoj viziji luksuznog turističkog objekta, dok se u nije desio “klik na prvu”. Kako nam kaže Janez Bidovec, u atraktivnoj ulici Augusto Ferri pronašli su tri stare kamene kuće u nizu iz 18. stoljeća, i to je bilo to.

DSC_1486_resize_resize

Projekt na kojemu su radila trojica arhitekata – Saša i Sveto Dobričić te Aleksandro Marchi iz ljubljanske tvrtka ADAL trajao je godinu i pol. Današnji hotel koji ime nosi po nekadašnjem nazivu za ovaj dio grada “Contrada Spirito Santo” prostire se na šest etaža ukupne površine 400 metara kvadratnih, sa sedam soba, blagovaonicom, dvije otvorene i jednom zatvorenom terasom te vinskim i aperitiv barom. Sačuvana je izvorna arhitektura, pa se tako u dvorištu može vidjeti stara kamena šterna a hotel krasi i pomno restaurirana originalna zidna freska. Sobe hotela nose imena rovinjskih ulica, a u uređenju su korišteni tradicionalni materijali, dok je namještaj rađen po mjeri.

Tagovi: , , , , , , , ,

Povezani članci