Novosti

Hotel Hyatt Regency Zadar Maraska otvara se u proljeće 2019.

Dogus Croatia i Hyatt Hotels Corporation u proljeće 2019. godine planiraju otvoriti Hyatt Regency Zadar Maraska, prvi hotel pod Hyattovim brendom u Hrvatskoj

maraska_rgb0010-copy

Uz hotel, Dogus grupa će izgraditi 115 luksuznih rezidencija te komercijalni dio s ekskluzivnim trgovinama, restoranima i cafe barovima. Ulaganje u hotel, rezidencije i popratne sadržaje vrijedno je 100 milijuna eura.

Hyatt Regency Zadar Maraska isticat će se dizajnom arhitekta Borisa Podrecce koji spaja povijest i modernu arhitekturu. Uz 130 luksuznih soba i apartmana, hotel će gostima ponuditi jedan od najljepših spa i welness centara u Hrvatskoj, otvoreni i zatvoreni bazen, moderno opremljen konferencijski centar te restorane i barove.

Želeći naglasiti monumentalnost i ljepotu stare zgrade Maraske, novu strukturu smo razdvojili u dva povezana dijela, stvarajući na taj način mediteranski tripartito. Ujedno, budući da se hotel nalazi uz park, željeli smo ga uklopiti uz postojeći okoliš te smo osmislili terasasto uređen zeleni dio, a tranziciju između arhitektonskih struktura i okolnog zelenila postigli smo staklenim svodom unutar kojeg se nalazi dio restorana s unutarnjim vrtom te bazen“, naglasio je Boris Podrecca, autor arhitektonskog rješenja.

Uređenje interijera povjereno je britanskoj tvrtki DeSallesFlint, specijaliziranoj za dizajn hotela i rezidencija, koja je već opremila nekoliko Hyattovih hotela širom svijeta.

Rezidencijalni dio će se sastojati od dva objekta s ukupno 115 luksuznih stambenih jedinica površine od 38 do 185 m2. Eksterijer rezidencijalnog dijela je inspiriran modernim linijama dizajna i arhitekture marina, te dizajnom modernih jahti.

Komercijalni dio će sadržavati tri restorana, Yacht Club, dječji klub, četiri trgovine i supermarket. Viktor Udženija, osnivač tvrtke VUAD i autor rješenja rezidencijalnog i komercijalnog dijela rekao je kako „arhitektonsko rješenje komercijalnog dijela također vuče inspiraciju iz dizajna jahti, ali i zastava koje vijore na vjetru. Dinamična struktura koja izgleda kao da je u pokretu, naglašena je prirodnim kamenom, bogato izrezbarenim u valovitoj formi. Na taj je način postignuta tekstura u kamenu koja formira mekane trake koje obavijaju cijeli objekt“.

Dogus Croatia je inače u 100-postotnom vlasništvu Dogus grupe. Dogus grupa jedan je od najvećih konglomerata u Turskoj i korporativni lider u regiji te jedan od najvećih stranih ulagača u hrvatski turizam. U sedam godina, koliko posluje u Hrvatskoj, grupa je uložila 250 milijuna eura i zaposlila oko 350 hrvatskih građana. U Hrvatskoj Dogus grupa posjeduje tri marine – D-Marin Mandalinu u Šibeniku, D-Marin Dalmaciju u Sukošanu i D-Marin Borik u Zadru te luksuzni D-Resort Šibenik i boutique hotel Villu Dubrovnik. Od 2014. godine Dogus grupa je vlasnik 10,87 posto udjela u ACI-ju, najvećem sustavu marina u Hrvatskoj. Hyatt Regency Zadar Maraska bit će prvi Hyattov hotel u vlasništvu Dogus Grupe u Hrvatskoj, te četvrti ukupno. Grupa već posjeduje Grand Hyatt Istanbul i Park Hyatt Istanbul, a trenutačno radi na razvoju Hyatt House Istanbul Gebze.

Tagovi: , , , ,

Povezani članci