Događaji

Gradite bazen?

Dobra je vijest da Ministarstvo turizma i ove godine kroz program Konkurentnost turističkog gospodarstva sufinancira gradnju bazena, a sredstva mogu koristiti subjekti malog gospodarstva

bazen shutterstock_316062692

U posljednjih nekoliko godina hrvatski je turizam uz poticajne mjere dobio više od tisuću bazena, a kako govori podaci iz prakse, čini se da je upravo ova investicija jedna od najvažnijih kada govorimo o produženje turističke sezone ili kvalitetnim gostima.

Kako saznajemo u Ministarstvu turizma, sufinanciranje gradnje bazena je i ove godine predviđeno kroz mjeru A, no za razliku od prethodnih godina kada su se za nju mogli prijaviti iznajmljivači obiteljskog smještaja, sada je ona usmjerena na trgovačka društva izvan javnog sektora, obrte i zadruge te obiteljska poljoprivredna gospodarstva.

Sufinanciraju se bazeni minimalne vodene tlocrtne površine 30 metra kvadratnih za vanjske i minimalne vodene tlocrtne površine 20 m2 za unutarnje bazene, a ako se želite prijaviti,  potrebno je dostaviti sljedeće:
• dokaz o vlasništvu
• potvrda Porezne uprave o nepostojanju duga prema državi
• izjava o korištenim potporama male vrijednostu
• glavni izvedbeni ili tipski projekt s troškovnikom
• proračun provedbe projekta
• građevinska dozvola ili potvrda glavnog projekta

Natječaj je otvoren do 20.03. a više se može saznati na www.mint.hr

No i dalje ja aktualna izgradnja bazena u obiteljskom smještaju, a za to su pripremljene su brojne novosti. Fizičkim osobama u privatnom smještaju biti će na raspolaganju najavljeni program kreditiranja koji je Ministarstvo turizma pripremilo u suradnji s HBOR-om, a krediti će se odobravati za uređenje, adaptaciju, rekonstrukciju i/ili opremanje objekata, izgradnju i opremanje novih unutarnjih ili vanjskih bazena i za izgradnju potrebne infrastrukture za cikloturizam, sport i rekreaciju te drugih dodatnih turističkih sadržaja. Ovakvim načinom subvencioniranja kroz povoljne kamatne stope mikrokredita biti će omogućeno značajno proširenje obuhvata dodatnih sadržaja te uključivanje još većeg broja korisnika.

Gdje saznati sve o gradnji bazena i poticajima?

Više riječi o poticajima za gradnju bazena, no i niz tehničkih elemenata od projekta do finalne realizacije može se saznati i tijekom sajma Relax Adria u Opatiji. Sajam se održava od 15. do 17.03., a izlagački je program posvećen bazenima, saunama, outdoor namještaju i ostalim proizvodima za podizanje kvalitete i produženje sezone.

U četvrtak 15.03. na programu su predavanja posvećena bazenima i to financiranju od strane Ministarstva i HBOR-a, projektiranju i održavanju, a biti će prikazni kvalitetni primjeri iz prakse. Drugi dio predavanja obuhvaća uređenje manjih spa, wellness i fitness sadržaja, uređenje okoliša te investicije u dodatnu ponudu. Više o sajmu na www.relaxadria.com

___________________________________

Tagovi: , , , ,

Povezani članci