Događaji

Gastro festival WineRi

U Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja Rijeka (Guvernerova palača) u srijedu, 22. i četvrtak, 23. veljače održava se festival na kojem nastupa više od 70 vinara i proizvođača autohtonih proizvoda

Wine RI

Međunarodni festivalski projekt eno-gastro festival WineRi je mjesto susreta vinara s, u prvom redu ugostiteljima, restoraterima, trgovcima, hotelijerima i svima koji participiraju u turizmu, te posjetitelja iz Primorsko-goranske i okolnih županija i turista, na kojem se na obostrano zadovoljstvo predstavlja ponuda hrvatskih, u sklopu aktivnosti Hrvatske gospodarske komore Hrvatska kvaliteta i Izvorno hrvatsko, i međunarodnih autohtonih proizvoda. Ideja je došla nakon što se pokazala potreba u široj javnosti i na tržištu za organizacijom ovakvog projekta koji će približiti zainteresirane strane. Ovaj bismo festivalski projekt mogli nazvati i „Dionizov festival u srcu Rijeke“.

Kao izlagači nastupaju proizvođači vina i likera te rakija iz Hrvatske i regije, proizvođači delicija poput pršuta i suhomesnatih proizvoda, sira i proizvoda od mlijeka, proizvođači ulja i čokolade. Izuzev navedenih proizvođača izlažu i udruge i udruženja koji okupljaju proizvođače.

U srijedu, 22. i četvrtak, 23. veljače 2017. od 10 do 13 sati se održavaju stručna predavanje vezana uz tematiku festivala. U 13 sati festival se otvara za ugostitelje koji do 15:00 sati imaju B2B susrete s proizvođačima. Od 15 sati se festival otvara za sve posjetitelje i otvoren je do 19 sati, a u sklopu održavanja festivala će se održati i zanimljive tematske radionice za sve zainteresirane (do popunjenja mjesta). Ulaznica na Festival je 75 kuna.

Tagovi: , , , ,

Povezani članci