Događaji

Gastro biciklijada Terra Albona

Jedna od najatraktivnijih proljetnih biciklijada starta u nedjelju 29. travnja, a na rasporedu su dvije rute – rekreativna i mountain bike. Na programu su osim bicikliranja i brojne degustacije autohtonih jela i vina, pa je ovo odličan način za upoznavanje Labina, njegove okolice i gastro ponude

TerraAlbona-slide

Biciklijada već tradicionalno okuplja velik broj biciklista i rekreativaca s područja gradova i općina Istarske i Primorsko goranske županije, te susjedne Slovenije.

Ove godine održava se u nedjelju 29. travnja, a sudionici mogu birati između dvije rute – rekreativne i mountain bike, od čega su obje rute duge oko 25 kilometara, a sve će započeti u Parku skulptura Dubrova u 10 sati.

Prva stanica rekreativne biciklijade je agroturizam Giovanna Allegra u Šumberu gdje će se moći degustirati istarski specijaliteti. Odlično će biti i na drugoj stanici, a to je Festival samoniklog bilja u Kršanu na kojem će se biciklistima ponuditi aperitiv od samoniklog bilja.

Terra AlbonaSudionici mogu odabrati između dvije rute – mountain bike i rekreativne

– Treća stanica, odnosno ručak, biti će u Starim Stazama u Kršanu. Posljednja stanica nakon polaska od Kršana je Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Piera Licula u Nedešćini gdje ćemo degustacijom vina zaokružiti našu biciklijadu, kažu nam organizatori.

Za sve one koji ne posjeduju bicikl BIKE CENTAR RABAC nudit će mogućnost najma bicikla. Prijave na biciklijadu „Terra Albona“ vršit će od 11.04.2018. (srijeda) putem internet stranice www.terra-albona.com.

Kotizacija za biciklijadu je 50 kuna, a za djecu do 10 godina se kotizacija ne plaća. Kotizaciju je potrebno uplatiti prije same biciklijade.

Organizatori su Grad Labin, LAG Istočna Istra, Brdsko biciklistički klub „Istra bike“, Bike Centar Rabac uz potporu TZ Labin-Rabac, Općine Kršan, TZ Općine Kršan, Općine Sveta Nedjelja, Istarske županije-Upravni odjel za turizam.

Tagovi: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Povezani članci