Događaji

GASTexpo sajam za one koji žele više

U Ljubljani se od 28. do 31.1. održava sajam opreme, potrošnih materijala i noviteta za sve koji se bave bilo kojom vrstom ugostiteljskih usluga

Sajam okusa
U proteklih devet godina koliko se održava, sajam je prerastao u jedan od vodećih događaja takve vrste za područje Slovenije, no i okolnih zemalja – Hrvatske, Italije, Njemačke Austrije i Mađarske.

Sajam inače objedinjuje tri sajma, odnosno tri različita a opet slična područja: sajam gastronomijesajam sladoleda i sajam vina. Na sajmu gastronomije bogati izlagački program obuhvaća ugostiteljsku i hotelsku opremu, kavu, slastičarstvo, piće i napitke, hranu, pekarske proizvode, catering, slow i fast food, te ambalažu, management i marketing, a posebna je pažnja posvećena tehnološkim inovacijama koje predstavljaju izlagači s najjačim brendovima.

Sajam sladoleda jedan je od zasigurno najvećih koje se može vidjeti na našim prostorima, nastupaju vodeće svjetske kompanije a najviše ih dolazi iz zemlje sladoleda – Italije. Ono što se može vidjeti jesu oprema za proizvodnju i prodaju sladoleda, sirovine, dodaci.

Izlagački program na sajmu vina namijenjen je prije svega povezivanju ponude za ugostitelje i hotelijere, a kako se Gast održava u istom terminu kao i sajam turizma Alpe Adria, općenito je povećan i opseg stručnih programa. Posebnost su svakako edukacijske radionice, pa će se tako 28. siječnjaodržavati Škola pizze u suradnji s Akademijom pizze iz Italije i Društvom picopeka Slovenije, a ujedno se održava i 3. Međunarodno otvoreno prvenstvo u izradi pizze (četvrtak 29. siječnja) na koje se mogu prijaviti i natjecatelji iz Hrvatske.

Osim što će se održavati i 5. Međunarodno otvoreno prvenstvo u izradi sladoleda (petak, 30. siječnja), posebno valja naglasiti i profesionalne radionice za izradu sladoleda koje će tijekom svih dana sajma održavati Carpigiani Gelato University, a besplatne su za posjetitelje. Također će se besplatno održavati i slastičarske radionice La Ganache sa zanimljivom tematikom makaroni, slatko u čašama, torte, mala peciva, a u popodnevnim satima su na raspolaganju i posebne radionice koje se plaćaju.

Za one koji žele naučiti i nešto o vegetarijanskoj kuhinji, radionice Bio kuhinje i vegetarijanskih i veganskih jela se održavaju posljednjega dana sajma, u subotu 31. siječnja. Sajam se održava na Gospodarskom rastavišču, otvoren je svaki dan od 10 do 19 sati. www.gast.si

Tagovi: , , , , , , , , , , ,

Povezani članci