Događaji

Festival od soli u Stonu

Za kraj sezone, turističke snage Stona osmislile su za svoje goste, no i za one s čitavog poluotoka Pelješca zanimljiv festival koji na najbolji način spaja i prezentira najbolje od ove regije, a održava se od 28. kolovoza do 1. rujna

 

festival soli slide

Baziran na povijesnoj važnosti soli kao jednoga od temelja prosperiteta i trgovačke moći nekadašnje Dubrovačke Republike, festival koristi sol kao “light motiv”. Osim u berbi soli na tradicionalan način, gosti mogu uživati u jazz koncertima i glazbenim večerima, radionicama za djecu, upoznati tradiciju na sajmu rukotvorina.

Tu su i gastrodelicije popraćene tipičnim vinima otoka Pelješca – rukatcom, pošipom, malvasijom i plavcem malim, o kojima se puno može saznati na tematskim radionicama o primjerice međusobnoj vezi vina i soli.

Kako kaže Marijana Franušić iz stonske turističke zajednice, koja je jedan od organizatora, gosti su festival odlično prihvatili, između ostalog i zbog koncepta koji je multimedijalan, te daje mogućnost gostima da na različite načine saznaju puno toga o načinu života u destinaciji u kojoj borave.

Tagovi: , , , , ,

Povezani članci